05-12-2017 - Skiën, Nieuws, Leesvoer

10 populaire wintersportgebieden: het meeste waar voor je geld!

Met de eerste flinke sneeuwval in de Alpen begint het bij de meeste wintersporters te kriebelen; de skivakantie. Speciaal voor de prijsbewuste wintersporter heeft online skiverhuur ALPINRESORTS.com de prijs per kilometer piste van tien populaire wintersportgebieden onder Nederlanders berekend. Waar krijgen wintersporters het meeste waar voor hun geld en waar betalen zij, kijkend naar de prijzen van skipassen en de grootte van het skigebied, relatief veel per kilometer piste?

Beeld: Val Thorens Tourisme

Voor kilometervreters is Val Thorens de beste optie
Fanatieke wintersporters krijgen in Val Thorens de meeste kilometers voor de laagste prijs. Hoewel een skipas daar niet goedkoop is en 347 euro kost, krijgen reizigers hiermee toegang tot 607 kilometer piste, wat neerkomt op slechts 57 cent per kilometer piste. Westendorf en Saalbach in Oostenrijk zijn ook relatief goedkoop. Hier betalen wintersporters 0,94 en 1,02 euro per kilometer piste. Liever skiën in Zwitserland? In Zermatt krijgt men toegang tot 362 kilometer piste in ruil voor een bedrag van 1,02 euro per kilometer.

De duurste pistes liggen in Duitsland
Saas Fee in Zwitserland is aan de prijzige kant met een kilometerprijs van 3,59 euro. De skipas, waarmee men de beschikbare 100 kilometers piste onveilig kan maken, kost daar 358,89 euro. Een skipas in Winterberg, Duitsland van 135 euro is van alle passen het goedkoopst, maar met een skigebied dat slechts 27 kilometer groot is, is de prijs per kilometer veruit het duurst, namelijk vijf euro. Winterberg is daarmee voor Nederlanders die een weekendje willen skiën een goede optie maar voor fanatieke skiërs stukken minder interessant.

Bron: ALPINRESORTS.com

  • Val Thorens, Frankrijk is het goedkoopste skigebied met een prijs van 57 cent per kilometer piste.
  • Een skipas is in Zermatt, Zwitserland het duurst. Voor een pas betaalt men hier 368 euro, per kilometer piste kost dit 1,02 euro.
  • Een skipas in Winterberg, Duitsland kost slechts 135 euro, maar de kilometerprijs van 5 euro is het hoogst van alle onderzochte gebieden.

Gunther Dillersberger, CEO van ALPINRESORTS.com:De prijzen van skipassen in de verschillende gebieden verschillen veel. Voor de fanatieke wintersporters is het daarom slim om verder te kijken dan de prijs van een skipas en de kosten per kilometer te gebruiken om zo het gebied te kiezen wat volledig aansluit bij de persoonlijke wensen.


Meer info is te vinden op de site van ALPINRESORTS.com

 van