11-07-2017 - Surfen, Nieuws

10 tips om je voor te bereiden op jouw surfvakantie!

Eindelijk is het dan zover. De zomer. Waarschijnlijk heb je maanden naar dit seizoen uitgekeken want je kan eindelijk weer warm gaan surfen. Of je nou voor het eerst tien dagen naar een surfcamp in Frankrijk gaat óf je al een ouwe rot bent die dikke bakken gaat scoren in Indo, op surftrip gaan blijft altijd spannend. We zien je deze zomer graag de rit van het jaar pakken. Om jou te helpen slagen in dit avontuur geeft de Surfoloog jou 10 tips om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je surftrip.

Tekst & beeld: Protest Sportswear

Tip 1.Je moet sowieso ballen hebben.

Surfen is intenser wanneer je zelf in het water ligt en je die muur van water moet trotseren. Daar heb je ballen voor nodig. Heel veel ballen. Het liefst een stuk of duizend. Felgekleurd en in een aanhangwagen.

Tip 2. Strip down and get naked

Volgens Protest teamrider, en tweevoudig Nederlands kampioen surfen, Kaspar Hamminga is het slimmer om de vinnen van je boards af te schroeven vóór je ze in hun boardbag doet. Dan heb je meer ruimte om meer boards op te stapelen. Meer boards + veel verschillende golven = grotere kans op een dikke rit.

Tip 3. Get a waxjob

Na de winter is er dikke kans dat je nog een wintervachtje hebt. Die moet er natuurlijk af. Je denkt nu wellicht dat het over je bikinilijn gaat, maar nee het gaat hier over je surfboard. Als jij je eigen surfboard meeneemt dan zit er waarschijnlijk nog koud water wax op van afgelopen winter. Als je ergens gaat surfen waar het water een stuk warmer is dan smelt je wax snel. Als je dan ook je bikinilijn niet hebt laten harsen dan gaat die wax daar ook nog eens in zitten. #nietrelaxedgeloofme. Koop een warmwater wax en geef die plank van je een lekker nieuw laagje. Dan blijf je goed plakken!

Tip 4. Doe toeristische dingen al thuis zodat je meer kan surfen!

Ga je vooral om te surfen, maar wil je toch ook zo’n hippe gigaschommel foto van jezelf bij zee in Gili Trawangan? Oh jazeker, dat kan thuis. En nog veel origineler ook. Met deze tip sla je tig vliegen in één klap. Je traint namelijk ook nog eens je stabiliteit:

5. Luister naar je moeder

Ze heeft gelijk. Neem zonnebrand mee. Dat lijf van je heeft maanden geen zon gezien en gaat nu volle bak worden blootgesteld aan Vitamine Zee en D. Daar moet jij je op voorbereiden. Haal goede dikke Zinc voor je gezicht. Dat blijft goed zitten en prikt niet in je ogen. De rest van je lichaam, vooral je kuiten en knieholtes, smeer je in met factor 50 een half uur voor je het water in gaat. Een wetsuit of lycra dragen kan natuurlijk ook. En als je moeder weer eens zeurt dat ze je vaker thuis moet zijn, dan ga je gewoon surfen in haar tuin. Protest rider Gaspard Larsonneur weet prima hoe hij zich bij haar kan voorbereiden op zijn surftrip.

6. Ga helemaal Piet Paulusma

Goede golven kun je namelijk voorspellen. Sites als magicseaweed.com kunnen je een redelijk goed beeld geven hoe de golven gaan worden. Voorkom teleurstelling en check de voorspellingen. Rij desnoods door naar een andere spot.

7. Gorgelen met zout water

Ga je op surftrip waarschijnlijk ook meer dan genoeg doen. Je kunt er dus beter maar aan wennen.

8. Laad de batterijen van je camera op en neem hem mee!

Op alle vlakken een goed idee. Een harde wipeout van je vrienden wil je natuurlijk hebben om naar @kook_of_the_day op te sturen, maar beeldmateriaal van jouw skills kunnen analyseren tilt je niveau wel echt naar een ‘next level’. Goede surfscholen maken niet voor niks videoanalyses. Daarnaast heb je gewoon vette shots van je avontuur.

9. Offline Spotify

Open je Spotify en maak je eigen #preparetogetthere playlist zodat je offline kan genieten van de dikste tracks om jouw surftrip helemaal compleet te maken. Een leven of surftrip zonder muziek bestaat volgens ons niet. Moet je voorstellen: Vijftien uur rijden naar Biarritz zonder muziek.

10. Wees creatief

Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om je voor te bereiden op een surftrip. Eigenlijk willen ze bij Protest heel graag zien hoe jouw voorbereidingen gaan. Plaats een filmpje op Instagram van je eigen voorbereiding en vergeet daarbij niet de hashtag #preparetogetthere te gebruiken. Anders kunnen ze je niet vinden en dat zou natuurlijk zonde zijn. De leukste filmpjes gaan ze featuren op de kanalen van Protest, dus houd de social media goed in de gaten.


Deze content is opgemaakt door Protest, wij vonden er handige tips voor je vakantie tussen zitten, dus wilde jullie dit dus niet voor jullie achterhouden. Wil je meer surfnieuws? Volg ons dan ook op Facebook en Instagram, dan krijg je het laatste nieuws op je tijdlijn! Met een abonnement op 6surf ben je natuurlijk altijd voorzien van de vetste trips, het nieuwste materiaal en de beste verhalen, verzameld en afgeleverd bij jou thuis op de mat!
 van