1000 fietsers ‘opgelicht’ door Mantel en BBB Cycling

De dagen worden korter en korter. Goede fietsverlichting is een must voor zichtbaarheid en veiligheid op de weg. Fietsenwinkel Mantel en BBB Cycling hebben daarom 1000 fietsers ‘opgelicht’: op verschillende plekken in Nederland zijn gratis lampjes uitgedeeld aan fietsers die zonder goede verlichting onderweg waren. Samen op weg naar veiliger fietsverkeer tijdens de donkere dagen!

Uit onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat naar de verbetering van de campagne over fietsverlichting blijkt dat goede fietsverlichting de kans op een ongeluk met 17% verkleint. Van alle verkeersongevallen die eindigen op de spoedeisende hulp is het grootste deel fietser. Fietsen in het donker zonder verlichting of fietsen met slechte verlichting zijn hier nog altijd een oorzaak van. Dit laat zien hoe belangrijk het is dat je goed verlicht rond fietst, zodat jij goed kunt kijken in het donker
en andere weggebruikers jou op tijd zullen zien.


Verschillen in leeftijd en de plaats waar mensen wonen zijn ook meespelende factoren. Zo stappen jongeren vaker op de fiets met weinig tot geen verlichting ten opzichte van oudere mensen. In grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht wordt er gemiddeld 10% vaker rondgereden zonder fietslamp.


Mantel en BBB Cycling hebben fietsveiligheid hoog in het vaandel staan en daarom worden er niet alleen fietsers ‘opgelicht’. Bij fietsenwinkel Mantel vind je online en in de winkels een grote collectie accessoires die fietsveiligheid verbeteren. Daarnaast is er een ruime keuze aan fietsonderdelen, fietskleding en natuurlijk zijn er racefietsen, mountainbikes, gravel bikes, stadsfietsen en elektrische fietsen zover het oog reikt. Voorspecialistisch advies of fietsonderhoud ben je bij Mantel ook aan het goede adres, want
Mantel is de fietsenwinkel waar je in één keer slaagt.

Jouw licht ook kapot of niet fel genoeg? Ga dan snel langs bij een van de Mantel fietsenwinkels of bezoek de website.


Wil je meer fietsnieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van