06-04-2017 - Nieuws, Wielrenblad

MERIDA SCULTURA DISC 5000 is de Belgische Bike of the Year

De Merida Scultura Disc 5000 is in de Belgische Bike of the Year verkiezing van Agoria en VAB in de categorie racefietsen uitgeroepen tot ‘Bike of the Year’.

Het gezamenlijke oordeel van de professionele- en consumentenjury luidt als volgt:
“De Merida biedt voor zijn prijs een sterk pakket, te beginnen met een stabiel carbon frame dat de fiets in een comfortabele, ontspannen positie zet. Ondanks het hoge comfort voelt de fiets beslist niet lui of sloom aan en met de schijfremmen sta je snel en gecontroleerd stil.”

De geteste Merida Scultura Disc 5000 is een lichtgewicht carbon racefiets met hydraulische schijfremmen en een Shimano Ultegra afmontage. Merida heeft speciaal voor de carbon racefietsen die met schijfremmen zijn uitgerust de Disc Cooler ontwikkeld. Deze koelvinnen rond de bevestiging van de achterste remklauw zorgen voor een betere afvoer van de warmte en verhoogt daarmee de remprestaties. Verder is de Scultura Disc 5000 uitgerust met een Flex Stay achtervork die trillingen absorbeert, samen met de 25 mm banden zorgt dit voor een comfortabele rit. Prijs van het geteste model: €1.999,-

Wil je meer weten over de Scultura bezoek dan de website.

 van