20-02-2012 - Mountainbiken, Nieuws

11 Steden mountainbike marathon

Op 31 augustus 2012 start de eerste MTB marathon voor koppels in het historische centrum van Dokkum. Het begin van twee- en een halve dag fietsen over voornamelijk onverharde wegen, langs de 11 historische binnensteden van Friesland. Een evenement voor zowel professionele als amateur teams van 2 rijders. Het idee achter deze marathon is een tocht voor teams van 2 rijders die in 3 verschillende etappes een route rijden langs de 11 Friese steden. De route gaat voornamelijk over onverharde wegen. Er kunnen maximaal 750 teams van 2 rijders meedoen. De route van 260 km is opgedeeld in drie stukken met twee overnachtingen, in Leeuwarden en in de buurt van Stavoren. De finish van de marathon is in Dokkum.

Er wordt gefietst in klassementen: overall, mannen elite en masters, dames elite en masters of mixed elite en masters. De klassementen zijn gebaseerd op de leeftijd van het oudste teamlid. Copini Buitensport BV uit Leeuwarden organiseert deze elfstedentocht voor mountainbikers. Het idee om zo’n tocht te organiseren leefde al een hele tijd en nu komt deze droom zowel voor de organisatoren als voor veel mountainbikers uit. Een unieke tocht door het prachtige Friese landschap over onverharde wegen.

De inschrijving start op 15 februari en sluit op 30 juli 2012 of als het totaal aantal teams is bereikt. De minimale leeftijd om mee te doen is 18 jaar.

Check hier de site om je in te schrijven.

http://www.11steden-mtbmarathon.nl/

 van