02-10-2016 - Kitesurfen, Nieuws

Review: Manera Exo 2016

De Exo is afgeleid van het woord ‘exoskeleton’, en verwijst met die naam meteen naar de meest karakteristieke eigenschap van deze trapeze van Manera: het beschikt over een frame aan de buitenzijde. Manera heeft dit externe frame ontwikkeld omdat de ontwerpers overtuigd zijn dat de druk van je vlieger over het hele oppervlak van de trapeze (extern) verdeeld moet worden.

De Exo is een redelijk flexibele trapeze omdat er geen harde plaat of schaal in verwerkt is. Het spinnenwebframe verdeelt de druk en is niet heel stijf, maar de brede spreaderbar voorkomt dat je wordt fijngeknepen rond je middel. De trapeze sluit mooi aan en heeft rondom veel padding, zonder bulky te worden.

Review Manera Exo

De Exo sluit het mooist aan bij met een gemiddelde (tussen rechte en holle) rug. Mensen met een holle rug houden wat ruimte over in het kuiltje van de rug, een plaats waar je van een trapeze wel degelijk ondersteuning kunt gebruiken.

Het sluitsysteem werkt goed, dit systeem is echter niet het snelst omdat er geen clip- of clickersysteem op zit. Van alle geteste trapezes heeft de Exo van Manera de mooiste afwerking. De trapeze heeft veel details en de juiste keuze van stoffen zorgt voor een soepel, rimpelloos geheel. Deze trapeze voelt heel clean maar niet kaal, niet rommelig maar slank. Een efficiënte trapeze.

Review Manera Exo 2

Best geschikt voor:
Een gemiddeld rechte rug.

Mesje:
Pocket aanwezig, mesje niet standard meegeleverd

Dit artikel is afkomstig uit de Access #2 van 2016. Dit nummer kunt u hier bestellen. Wil je niks meer missen op het gebied van Kitesurfen word dan abonnee

 van