06-09-2017 - Nieuws, Wielrenblad

2018 PREVIEW VAN SHIMANO SCHOENEN, KLEDING EN ACCESSOIRES

Niet alleen de fietsonderdelen van Shimano worden ontwikkeld met een door System Engineers aangestuurde benadering. Haar soft goods engineers werken vanuit dezelfde filosofie. Onder de naam Fusion Concept, is het van toepassing op Shimano-kleding, -brillen, -tassen en -schoenen, en combineert uitstraling, pasvorm en functie in elk product om technologisch geavanceerde en naadloos geïntegreerde ‘head-to-toe’-oplossingen voor fietsen te ontwikkelen.

KLEDING ONTWORPEN OM VAN TOP TOT TEEN TE PRESTEREN

Om te beginnen met het Performance-kledingsegment. De nieuwe Evolve-lijn van Shimano borduurt voort op veel van de opvallende eigenschappen van de premium S-PHYRE-lijn en stemt deze af op de wensen van performance en sportieve rijders. De Evolve-lijn levert lange afstandsefficiëntie en comfortabele prestaties met elegante ontwerpen, geïntegreerde technologieën en een aantal handig verborgen eigenschappen. Verder zorgen elegante afwerkingsdetails als Ribbon-style schouderbanden en zoomloze naden voor lichtgewicht comfort en zorgen reflectie-elementen voor zichtbaarheid in het donker.

De Dry-touch uitvoering, een uniek dubbellaags Dry-Touch-shirt met een UV-beschermingsfactor (UPF) van 50+, voelt luxueus aan de buitenkant en een geperforeerde binnenzijde. Dit houdt vocht weg en werkt als een ingebouwde onderlaag die u koel en comfortabel houdt zonder extra gewicht toe te voegen. Geïntegreerde ventilatieopeningen, MicroVents op de borst en schouders en onder de oksels, zijn vervolgens de aerodynamische manier om de luchtstroom te verhogen.

Voor de shirts van de Evolve-lijn kunt u kiezen uit vier kleuren (Navy, Zwart, Blauw en Beuken) met bijpassende handschoenen, voor de fietsbroeken uit twee kleuren (Navy en Zwart). Daarnaast bieden nieuwe Climbers-, Breakaway- en Team-shirts unieke kleurkeuzes voor wegrijders waaronder twee cameo opties en nieuwe opties speciaal voor vrouwen waaronder het Team Jersey, shorts en ¾ fietsbroeken.

Voor koude omstandigheden is er een Hybrid Windbreak Jacket dat gemakkelijk kan worden veranderd in een vest bij veranderende weersomstandigheden. Middels het trekkoord in de borstzakken kan de pasvorm worden afgesteld om flapperend materiaal te voorkomen. Het Explorer nieuwe casual kledingassortiment van Shimano omvat parcoursshirt en korte broeken voor off-road exploring en Transit-t-shirts voor stadsrijden.

DE JUISTE SCHOEN VOOR ELKE RIT EN ELKE RIJDER

Voor de schoenenlijn update Shimano de RP9-, RP7W- en de RP5-schoenen met een micro-verstelbare Boa IP1-draaisluiting met verborgen veters en klittenband. De RP9, een topper van de Shimano Performance-schoenenlijn, is gemaakt van soepel, microvezel synthetisch leder met perforatie-openingen voor ventilatie. Een lichte carbon buitenzool zorgt voor optimaal comfort en stijfheid gedurende de hele dag. De RP9 weegt slechts 224g.

In de lijn voor de weg, krijgt ook de RP1 een update met een betaalbare nieuwe neon-gele kleur. Tevens wordt de voor wedstrijdrijders ontworpen XC5 ook leverbaar in een veterversie, wordt een nieuwe mountaintouring MT7-schoen voorzien van ademend rip-stop gaas met Boa L6-draaisluiting voor het snel en nauwkeurig afstellingen van de pasvorm en de stevige en betaalbare All-Mountain ME3 en ME2 krijgen kleurupdates.

Voor de stad wordt een nieuwe en veelzijdige casual City Touring CT5-sneakerschoen leverbaar, uitgekiend ontworpen met een interne shank en SPD of de Click’R pedaalsysteemzool van Shimano om extra krachtig te kunnen trappen en een gewich van 326g.

ACCESSOIRES ONTWORPEN DOOR RIJDERS VOOR RIJDERS

Shimano introduceert daarnaast ook nog acht nieuwe brillen waaronder de Spark en Aerolite ontwerpen, ontwikkeld in samenwerking met Team LottoNL-Jumbo-rijders voor raceprestaties en de moderne, stoere Pulsar, Meteor, Square en Tokyo ontwerpen voor een ongedwongen stijl die zowel op de fiets als zonder fiets passend is.

Tenslotte breidt Shimano in de tassencollectie de veelgeprezen Tokyo urban daypack serie uit met een nieuwe 23l cameo-versie. Bovendien biedt de nieuwe Rokko (maatvoering 8l, 12l en 16l) voor de weg en mountaintouring een micro daypack met helmhouder, vormgegeven ademende geperforeerde achterkant en een heuptas met rits.

BESCHIKBAARHEID

De voorjaar/zomer 2018 collectie van Shimano is te zien voor het publiek op Eurobike, het evenement voor de fietsbranche in Europa (30 augustus – 2 sept) en is vanaf eind 2017 (schoenen) en begin 2018 verkrijgbaar in de winkel. Check voor meer informatie: rideshimano.com/benelux


Meer wielernieuws op je tijdlijn? Volg ons dan ook op Facebook en Instagram. Met een abon- nement op Wielrenblad krijg je de vetste trips en de nieuwste releases ook bij je thuis op de mat!

 van