29-10-2012 - Windsurfen, Nieuws

20ste wereldtitel voor Antoine Albeau

Bjorn Dunkerbeck startte in Sylt met de voorsprong op de wereldtitel, maar helaas voor hem liep het anders dan hij had gehoopt. Antoine Albeau claimde zijn wereldtitel terug nadat hij deze in 2011 had verloren.

Albeau commentaar: “Ik ben erg blij om weer de nummer een van de wereld te zijn. Ik denk dat de 2012 PWA Sylt World Cup een van mijn beste wereldtitels is omdat ik niet de beste start in het begin van het seizoen had, maar ik eindigde sterk. Ik ben blij om de titel weer terug naar huis naar Frankrijk te brengen. ”

Bjorn Dunkerbeck ontbreekt in de eerste winnaars finale van het evenement, waardoor Antoine Albeau een enorme kans krijgt om de controle over de titelrace te nemen. Finian Maynard maakte de beste start van de vloot, maar het duurde niet lang voordat Albeau aan de leiding ging. Waar de concurenten soms problemen hadden surfde Albeau foutloos over de rest van de course waardoor hij een ​​enorme stap in de richting van de 2012 wereldtitel nam.

De eerste race had heel anders kunnen zijn voor Albeau, als Chris Pressler niet een fout had gemaakt bij het oversteken van de finish aan de verkeerde kant van de boei dan was Pressler voor Albeau geëindigd.

Eliminatie Twee, winnaars ‘Final’
Na een sterke start van Alberto Menegatti, Josh Angulo en Bjorn Dunkerbeck was het Angulo, die leidde naar de eerste plaats. Echter, na een goede start van zowel Menegatti en Dunkerbeck, maakte ze beiden een slechte gijp, waardoor Albeau van de vierde plaats sprong naar de tweede plaats. Vanaf hier was het een man tegen man gevecht om de eerste plaats tussen Angulo en Albeau. De man uit Cabo Verde was in staat om zijn voorsprong te behouden totdat Albeau met een soepele gijp de leiding nam. Terwijl Albeau in een alarmerend tempo op de overwinning afvoer, kon zijn rivaal Bjorn Dunkerbeck de titel bijna uit zijn handen voelen glijden. Dunkerbeck had het geluk niet aan zijn zijde toen zijn mast capituleerde, daar zag hij zijn kansen in duigen vallen. Alberto Menegatti en Gunnar Asmussen eindigde de winnaars finale in respectievelijk de derde en vierde plaats.

Eliminatie Drie
De derde eliminatie werd gestart, maar alleen de eerste ronde is afgerond vóór de wind verslechterde en helaas kon de slalom niet meer worden afgerond tegen het einde van het evenement. Dit was geen goed nieuws voor zowel Dunkerbeck of Ben van der Steen. De vliegende Hollander mistte beide winnaars finales, wat helaas betekende dat hij in het evenement op de derde plaats eindigde en dat hij het jaar eindigde op de vijfde plaats. Micha Buzianis (JP / MauiSails) won de strijd voor de resterende plek op het podium. Antoine Albeau is er in geslaagd om Bjorn Dunkerbeck te verslaan en zijn PWA Slalom World titel te heroveren.

 

 van