05-02-2018 - Nieuws, Wielrenblad

24 uur op de tandem: samen kanker verslaan

Op zaterdag 3 februari namen Michel van den Burg en Dennis Smits hun tandemracefietsen in ontvangst van hun sponsoren. Het is de officiële start van dit bijzondere sportieve project met een boodschap. Op 16 juni nemen zij deel aan Cycling Zandvoort, het jaarlijkse 24-uurs wielerevenement op het racecircuit. Achterop hun tandems stappen elk uur mensen die te maken kregen met kanker. Zo laten zij zien dat je elkaar kunt helpen om fit te worden of te blijven tijdens of na de ziekte.

Weer fit tijdens of na kanker

Het idee van de tandemfietsen ontstond na hun eerdere deelname aan Cycling Zandvoort, waar de organisatie Fight Cancer aan verbonden is. Dennis en Michel wilden meer betekenis geven aan die 24 uur in het zadel, écht iets doen. ‘We willen laten zien dat er mensen zijn om je een stapje verder te brengen, dat er mensen zijn die begrip hebben voor het chagrijn, leed, vermoeidheid en pijn wat er nog in zo’n herstellend lijf zit’, aldus Michel.

Enthousiaste sponsoren

De fietservaren mannen volbrengen de 24-uursrace met mensen die te maken kregen met kanker. Elk uur stapt er iemand achterop om de circuitrondjes mee te trappen. Mensen die herstellend of hersteld zijn van een kankerbehandeling of die namens iemand willen rijden. ‘In de strijd om te leren omgaan met wat je lichamelijk ingeleverd hebt of terug te keren naar je oude fitheid moet je niet alleen staan,’ licht Dennis hun ambitie toe. Het idee kreeg al snel de sympathie van sponsoren: Cannondale en Newskin stelden respectievelijk fietsen en kleding ter beschikking.

Bekende Nederlanders

Om hun doel te bereiken hopen Michel en Dennis ook op enkele bekende Nederlanders achterop hun tandem. ‘We zijn met enkele bekende namen in gesprek om met hen aandacht te vragen voor steun bij herstel na kankerbehandeling. Daarnaast hopen we dat zo’n 40 mensen bij ons achterop actief kunnen meegenieten van de gezamenlijke sportieve prestatie’, vullen de sportieve mannen glunderend aan. Mensen kunnen de heren volgen op de speciale Facebookpagina TandemCycling4Cancer.

Voor meer informatie: Michel van den Burg: 06 29388702 / info@skate-eventures.nl

of blijf op de hoogte via:

 van