16-05-2014 - Nieuws, Wielrenblad

24 uurs fietsrace op Circuit Zandvoort

Op zaterdag 17 mei start om 12.00 uur op Circuit Park Zandvoort de ’24 uur van Zandvoort’. Deelnemers proberen al fietsend individueel, in teams van vier of teams van acht personen zoveel mogelijk afstand af te leggen en zijn dus een etmaal inclusief de nacht in touw.

Maar liefst 120 equipes hebben ingeschreven waar het er vorig jaar 35 waren. Bekende ex-profs als Leon van Bon (Rabobank), Dirk Bellemakers (Lotto-Belisol), cyclocrosser Thijs Al en Nederlands Kampioen mountainbike marathon 2012 Ramses Bekkenk staan aan de start. Het weer lijkt mee te gaan werken, waardoor er een sfeervol evenement in het verschiet ligt

Op 18 mei vindt Cycling Zandvoort plaats. Op het testparcours kunnen bezoekers (electrische) fietsen van diverse merken testen. Voor de jongste kinderen zijn er springkussens, iets oudere kinderen kunnen meedoen met de ‘Rabobank Dikke banden race’ en er is een spinning marathon. De KNWU organiseert Nationale offroad dagen, waar men mountainbikeclinics van ervaren bondstrainers kan krijgen. Om 12.00 uur finisht de ’24 uur van Zandvoort’, die zoals gezegd een dag eerder op de circuitomloop start. In de middag, als de 24 uursrace geëindigd is organiseert de KNWU ploegentijdritten.

Op 17 en 18 mei staat Circuit Park Zandvoort dus volledig in het teken van de fiets. Voor het hele gezin is er wat te beleven. De toegang is gratis, de parkeergelden en andere opbrengsten komen ten goede van Stichting Sam, die deze aanwendt om kinderen met een stoornis te helpen middels dolfijntherapie. Voor inschrijving en meer informatie kun je terecht op de website.

 van