10-05-2024 - Surfen, Nieuws

247Waves: eerste indoor wavepool van Europa in Den Haag 2024

247Waves bouwt de eerste indoor wavepool van Europa en de eerste wavepool in Nederland. Deze wavepool technologie produceert op een duurzame manier golven voor surfers van verschillende niveaus. In december rolden de eerste golven door de 100 meter lange loods op de Binckhorst in Den Haag. Sindsdien trekt dit prototype wavepool veel aandacht, zowel nationaal als internationaal, met interesse om deze technologie op diverse locaties te realiseren.

Fotograaf: Ruud Zwaan 
Surfer: Tom Boelsma Nederlands Kampioen Golfsurfen

Op 6 mei 2024 kondigt 247Waves, een Nederlandse fabrikant van wavepools, met trots de lancering aan van Europa’s eerste indoor wavepool, tevens de allereerste in Nederland. De bouw van dit prototype is een opmerkelijke prestatie, gefinancierd door middel van crowdfunding, enkele sponsoren, particuliere investeerders, steun van de Gemeente Den Haag en een groot aantal vrijwilligersuren van de surf community en het 247Waves Team. Met deze mijlpaal betreedt 247Waves de markt met een golf van innovatie die zowel surfers als ondernemers ten goede komt.

De Nederlandse fabrikant heeft met succes een wavepool ontwikkeld die op een duurzame en kostenefficiënte manier prachtige golven produceert. Het team van 247Waves speelt in op het feit dat bestaande wavepools een investering vereisen van €12 tot €30 miljoen en veel energie verbruiken om golven op te wekken. Het team geeft aan dat zij wavepools kunnen realiseren vanaf €3,5 miljoen en het laagste energieverbruik hebben van alle wavepool technologieën op de markt. Dit maakt het zeer interessant voor ondernemers, ontwikkelaars en gemeentes om de exploitatie van deze wavepools te overwegen.

Met de eerste beelden van Europa’s eerste indoor wavepool heeft 247Waves een golf van interesse gegenereerd, niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland, België, Australië, China en de Verenigde Staten. Lokale gemeenschappen en ondernemers tonen interesse in het integreren van deze innovatieve technologie in hun recreatie- en sportfaciliteiten.

247Waves streeft ernaar om het R&D-proces van de wavepool gedeeltelijk openbaar toegankelijk te maken voor commerciële doeleinden, waardoor surfen mogelijk wordt voor een veel breder publiek, zelfs in binnenlandse gebieden. Niet alleen ervaren surfers en atleten kunnen profiteren van deze wavepool, maar ook individuen en bedrijven die op zoek zijn naar een unieke, laagdrempelige recreatieve ervaring. Joeri Fredriks, initiatiefnemer van 247Waves, benadrukt: “De golven zijn voorspelbaar in vorm en snelheid, en zijn continu beschikbaar. Bovendien is surfen veiliger in de gecontroleerde omgeving van een wavepool.” De doorontwikkeling van het prototype naar een marktklaar product is een intensief en voortdurend proces. Om deze stap te kunnen zetten, is 247Waves actief in gesprek met en op zoek naar potentiële investeerders.

Daarnaast kondigt 247Waves aan dat er momenteel gesprekken gaande zijn over de bouw van een outdoor wavepool in Roermond. Deze wavepool met een lengte van 200 meter en golven van 1,5 meter hoog, belooft een enorme toevoeging te worden voor watersporten en recreatie in Limburg. Surfen wordt mogelijk in een provincie zonder kustlijn!

Fotograaf: Ruud Zwaan 
Surfer: Tom Boelsma Nederlands Kampioen Golfsurfen

“Deze uitbreiding naar een outdoor wavepool in Roermond is een spannende stap voor 247Waves en voor de lokale gemeenschap,” zegt Joeri Fredriks. ”Het laat zien hoe onze wavepool kan bijdragen aan positieve en toegankelijke surf ervaring, zowel binnen als buiten.”

Met verdere gesprekken met potentiële klanten in de Nederland en het buitenland, blijft 247Waves zijn netwerk uitbreiden en zich inzetten voor het toegankelijk maken van de surfsport op een duurzame manier. Voor meer informatie over 247Waves en hun wavepool technologie, bezoek de website.

 van