06-03-2012 - Surfen, Nieuws

25 maart Beach Clean Up Castricum

De plastic soep, drijvende vuilnisbelt, kunststofarchipel… allemaal benamingen voor een gebied in het noorden van de Grote Oceaan waar een enorme hoeveelheid plastic en ander afval bijeen drijven. Naar schatting gaat het om een gebied ter grootte van 34 keer Nederland. Onwijs slecht voor het milieu en alle dieren die hier leven. Ieder jaar komen er weer enkele miljoenen tonnen afval in zeeën en oceanen terecht. En hoe confronterend het ook is: 100% van het afval is afkomstig van de mens!

Om het te verbeteren moeten we dus zelf in actie komen. Dit is dan ook precies de reden waarom 6|SURF en surfclub Bsv Freakwave op zondag 25 maart de Beach Clean Up in Castricum organiseren.

Het programma van de dag:
13:00 uur – Start bij Zoomers
We beginnen de middag met een gratis kopje koffie/thee of een glaasje fris bij Zoomers. Er wordt een introductie gegeven waarna we gezamenlijk het strand op gaan. Hier worden de materialen voor het schoonmaken uitgedeeld en dan is het tijd om de handjes uit de mouwen te steken!

17:00 uur- Afsluiting bij Club Zand
Het harde werk wordt aan het einde van de middag beloond met een heerlijke gratis barbecue bij Club Zand.

Wil je je ook inzetten voor schonere stranden en ervoor zorgen dat de oceaan minder bevuild raakt? Meld je dan aan voor de Beach Clean Up op de Facebookpagina en nodig al je vrienden uit!

 van