07-02-2014 - Mountainbiken, Nieuws

4-uurs mountainbike estafette in Langedijk

Na het succes van vorig jaar met meer dan 150 deelnemers organiseert MTB de Zeeleeuw op zondag 1 juni a.s. in recreatiegebied Geestmerambacht de vierde editie van de  4-uurs mountainbike estafette.

Om 12:00 uur zal het startschot worden gelost voor de vier uur durende estafette en zullen de teams, bestaande uit twee personen, en individuele rijders in verschillende categorieën om de eer gaan strijden.

Per team is één rijder op het parcours. Het wisselen van rijder gebeurt in principe na iedere ronde. Teams mogen echter ook beslissen om twee of meer rondes achter elkaar per rijder te rijden. Het wisselen gebeurt in de “Wisselzone” waar een bidon met daarin de tijdsregistratie chip wordt doorgegeven.

Inschrijven is mogelijk voor teams van twee deelnemers (dames, heren of mix), maar ook voor individuele rijders (met een apart klassement). Daarmee is de wedstrijd niet alleen interessant voor recreatieve teams, maar ook voor de fanatiekere wedstrijd- en marathonrijders.

Voor de estafette worden delen van de vaste route van het Geestmerambacht gebruikt die worden aangevuld met interessante natuurlijke passages en verrassende elementen (o.a. bruggen) waardoor een zeer afwisselend en uitdagend parcours ontstaat! Bekijk voor meer informatie en eventuele inschrijving even de website van de organisatie.

Beeld: Jacco Kort

 van