15-06-2015 - Nieuws, Wielrenblad

5e Cycle Tour Amsterdam door vier provincies

Ladies on tour met topwielrenster Marijn de Vries een succes!

Gisteren verzamelden 1.500 fietsers zich bij Restaurant Haddock Amsterdam voor hun deelname aan de 5e Cycle Tour Amsterdam. Na de start op Zeeburgereiland in Amsterdam vertrokken de deelnemers richting vier provincies ten oosten van Amsterdam; Noord-Holland, Utrecht, Gelderland en Flevoland. De parcoursen 45, 75, 115 (ínclusief Ladies on tour) en 150 km volgden een eigen route langs onder andere het Amsterdamse stadsstrand Blijburg op IJburg, Natuurgebied Naardermeer en het prachtige oude Kasteel Muiderslot in Muiden. Na het bereiken van de finish bij Restaurant Haddock Amsterdam, werd in een ontspannen sfeer nagenoten op het terras aan het IJ. 

Met weinig wind en een goede temperatuur was het perfect fietsweer voor een tocht over 45, 75, 115 of 150 km. Om zoveel mogelijk fietsers te laten genieten van de Cycle Tour Amsterdam, was er ook de mogelijkheid om op de dag zelf in te schrijven. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. Veel fietsers, zowel op de racefiets als de gewone fiets, besloten op het laatste moment om mee te doen aan het Amsterdamse fietsevenement.

Cycle Tour Amsterdam itOm 08.00 uur vanochtend gaf Marijn de Vries, topwielrenster en ambassadrice van Right To Play, het eerste startschot voor de 150 km. De deelnemers fietsten via IJburg al vrij snel Amsterdam uit, richting de natuur en watergebieden ten oosten van Amsterdam. Hoogtepunten op de route waren onder andere de vesting van Naarden, Kasteel Muiderslot en het woonproject DUIN van hoofdsponsor Amvest bij Almere Poort. Onderweg bij de diverse verzorgingsposten werden de deelnemers in de watten gelegd. Ze kregen de nodige verzorging en de DJ’s zorgden voor gezellige sfeer.

Uniek dit jaar was de Ladies on tour: een pelotonstocht over 115 km begeleid door Marijn de Vries. Tientallen vrouwen toonden belangstelling en verschenen om 08.30 uur aan de start. Het peloton reed in een gemiddeld tempo van 25 km per uur, een ideaal tempo om het uithoudingsvermogen te verbeteren en om onderweg tips te kunnen krijgen Marijn de Vries over het rijden in een groep. De ervaringen van de vrouwen waren positief en Le Champion hoopt dat dit onderdeel de komende jaren verder gaat groeien.

Right To Play ontvangt cheque van EUR 1.218,-
Na de finish overhandigden Le Champion een cheque ter waarde van EUR 1.218,- aan het goede doel Right To Play. Marijn de Vries, ambassadrice van Right To Play nam de cheque in ontvangst. Deelnemers konden tijdens hun inschrijving geld doneren aan dit goede doel. Samen haalden zij EUR 1218,- op. Right To Play is een internationale organisatie die wereldwijd kinderen in achterstandsgebieden met sport en spel een betere toekomst wil geven.

De zesde editie van de Cycle tour Amsterdam zal plaatsvinden op 12 juni 2016.

 van