22-06-2010 - Surfen, Nieuws

5e editie Planet Reef verbreekt alle records! (nu met footage!)

Op een wederom uitverkochte OceanDiva vond de vijfde editie van Planet Reef plaats. Het uitzinnige publiek werd meerdere malen getrakteerd op eye-candy van het hoogste niveau! Een nieuw officieel Guinness World Record, een helikopter-skydive, een nieuwe Miss Reef Nederland en knallende optredens van de Kraaien, Freddy Jay en The Heatshkok Project, een ding is duidelijk: Planet Reef 2010 rocked the boat!

Om 19.00u gingen de trossen los en begon de vaartocht over het IJ richting Pampus. Met bmx’ers, breakdancers, bodypainters en sexy Jagerettes en Corona dames zat de sfeer op het upperdeck er vanaf het begin al goed in. Met als thema ‘Seeing is Believing’ stond er genoeg entertainment op het programma. De nietsvermoedende bezoeker Mitchel kwam daar al snel achter: hij had het beste antwoord op de vraag ‘How do you get more out of life’ en werd door de Go Fast crew uitgekozen en van boord gehaald voor de verrassingsact.

 

 

Na een klein uurtje varen maakten de relaxte plaatjes van de DJ even plaats voor iets heel anders. De opkomende en nu al beruchte Haagse hiphop formatie ‘De Kraaien’ namen het Von Zipper podium over en het publiek ging letterlijk los van de vloer. De groene mist uit de rookbommen was nog maar net gaan liggen toen in de verte het nieuwe geweld er alweer aan zat te komen: het werd tijd om een nieuw wereldrecord te vestigen! Achter de Ocean Diva Futura, maar liefst 60 meter lang en 11 meter breed, slaagden 32 wakeboarders erin om minstens 1.8 km achter de boot te varen. Met deze spectaculaire show staat het officiele Guinness World Record van de meeste wakeboarders achter een boot op naam van Planet Reef. Publiekswinnaar Mitchel zag dit alles vanuit de lucht gebeuren en maakte vlak na de wakeboarders vanaf 3 km hoogte een skydive boven de boot om vervolgens onder luid gejuich van het publiek veilig op het eiland Pampus te landen. De piloot van de Go Fast helikopter had er ook zin in en gaf zijn toegift aan de crowd met een aantal close flyby’s langs de boot.

 

 

Na alle extreme-sports actie op het upperdeck was het tijd om de temperaturen binnen hoger op te laten lopen. De 10 finalisten van de Miss Reef 2010 verkiezing gingen vol enthousiasme de strijd aan om de jury en het publiek te overtuigen. Onder de aanmoediging van host Seb van den Berg die het publiek ook trakteerde op goodies, liep de sfeer op naar het hoogtepunt en werd Cynthia Cremer uit Alkmaar verkozen tot Miss Reef 2010. Cynthia won met haar mooiste billen van Nederland een door Boekvandaag.nl aangeboden reis naar Ibiza en een fotoshoot met een professionele fotograaf. Merel Koene werd tweede en Anne Rance derde en zij wonnen een Samsung Wave telefoon aangeboden door Samsung Mobile.

 

 

De eer was nu aan het publiek om volledig los te gaan en de party naar een geslaagd einde te brengen. De uit Frankrijk overgevlogen DJ Freddy Jay and the Heatshkok Project brachten een mix van funky hiphop en dance met live saxofoon en percussie en hielden pas op toen de stekker er letterlijk uitgetrokken moest worden. Planet Reef kijkt met groot genoegen terug naar een recordbrekende vijfde editie. Thanks for Believing!

 

 

 

 

 

          Delen

 


 6 surf magazine – Abonnee worden?


 

 

 van