17-04-2015 - Skiën, Nieuws

6 dingen die je absoluut niet moet doen als skiër

Eenmaal op de bars, slopes of in de skilift van welke berg dan ook, hoor en zie je genoeg. Van slangs en gear tips tot reisverhalen van de vorige vakantiegangers. Voor sommige skiërs geldt zelfs dat zij meer hebben geleerd tijdens het skiën, dan tijdens colleges op school. In dit artikel verteld Jonathan Desabris je zes dingen die je absoluut NIET moet doen als skiër op de slopes.

# 1. Opscheppen over je eigen skills
Wanneer je op de bergen aan het opscheppen bent over die tijd dat je een double black diamond geskied hebt …. niet doen! Niets zegt “Jerry of the day” wanneer je vol trots verteld over die keer dat je als enigste de tripple black piste in Smuggler’s Notch bereed of wanneer je klaagt over het feit dat de pistes te makkelijk zijn voor je. Houd je ego in bedwang. Nederigheid is misschien wel de moeilijkste maar meest gewaardeerde vaardigheid op de berg.

# 2. Zeuren over snowboarders
Zet je eroverheen. De jaren 90 zijn over en snowboarden is een ding. Sommige boarders (slik!) rippen zelfs harder dan jij. De meeste snowboarders zitten niet in de landingszone of midden in het parcours. Het is overigens ook niet hun fout dat de trail die jij aan het skiën bent ijzig is. Als je je hier alsnog zo druk over maakt, neem dan een seizoenspas voor Alta of Mad River Glen of doe alsof het monoboarders zijn. Surf the Earth, you crunchy shits!

# 3. Direct na aankomst off-piste gaan

[youtube id=”PxO4oOuQZ9g”]

Wees niet de gene die gelijk bij aankomst opzoek gaat naar de gevaarlijkste off-piste berg. We snappen het, jij bent natuurlijk zo ervaren dat je dit wel aankunt, maar er is niets “cool” aan de enorme schade die je jezelf aan kunt doen. Off-piste gaan, voordat je in-geskied bent is levensgevaarlijk. Ski patrol is goed in hun werk, maar laat ze geen onnodige dingen doen.

# 4. Zeiken over de andere gebieden
We weten het. Sommige bergen zijn inderdaad hoger dan andere. Maar wanneer er een video op je Facebook verschijnt over bijvoorbeeld Vermont, zie dit niet als kans om op te scheppen over hoe goed je zelf wel niet kunt skiën en welk gebied hier eigenlijk nog beter voor is. (Zie ook regel #1!) Niemand verplicht je om te skiën, en shit, we willen je daar niet eens! Maar we durven te wedden dat je cool was in Colarado;)

# 5. Alle pro-skiërs opnoemen die je kent

[youtube id=”apNKEhdokKM”]

Als je strak bent met een pro, gefeliciteerd! Koop een taart en vier het, maar val ons er niet mee lastig. Houd je ook hier weer vast aan de  regel #1: NEDERIGHEID! Beter begin je een vaag verwant verhaal over hoe sommige Red Bull riders jou eruit doen laten zien als een totale douche back, dan op te sheppen over je homies.

# 6. Je helm dusdanig bestikkeren dat het er net uit ziet alsof je een pro bent

6 dingen die je niet moet doen - foto 1ALS JE OOIT EEN HELM ZIET ALS DEZE, DRAAG HEM ALSTUBLIEFT NIET IN HET OPENBAAR, MAAR BRENG HEM TERUG NAAR DE POLITIE! WAARSCHIJNLIJK IS IEMAND DIE DAADWERKELIJK GESPONSORD WORDT ER OP ZOEK NAAR. DANKU! Russ Henshaw photo

Je bent er bijna in geslaagd om het logo van Look-ski company in lagen mooi over te laten lopen met het logo van een ski-brillen merk en daarnaast nog een mooi logo van het merk van je bovenkleding. We zien het, je hebt erg je best gedaan om iedereen te laten geloven dat al deze bedrijven je betalen om hier aanwezig te zijn. We hebben je door! Al deze plaatjes van sponsoren nemen niemand in de maling. Je bent gewoon een amateur net als de rest van ons. Deal with it!

 van