11-05-2017 - Surfen, Magazines

6|Surf #1 2017 is out now!

Het nieuwe nummer van 6|Surf is uit en staat wederom weer bomvol met prachtige foto’s reisverslagen en informatie, speciaal voor jullie verzameld. Hieronder alvast een sneak peek van het nieuwe nummer.

BIG IN IERLAND

Drie jaar geleden leerde ik tijdens een surftrip op de Maldiven Jörgen Borsboom en Onno Meinen kennen. Destijds vooral nog kitesurfers van de Brouwersdam. Ze konden lekker surfen, maar het was vooral hun leergierigheid die me opviel. Na de trip hielden we contact. Afgelopen november hoorde ik dat ze zes weken in Ierland zaten. Inmiddels hadden ze twee jetski’s aangeschaft en een uitgebreide safety training gevolgd bij Peter Conroy, een ervaren tow-in surfer en big wave pionier in Ierland. Ik was meer dan welkom om langs te komen.

Peru

Afgelopen jaar stond ik weer voor de keuze wat de bestemmingen voor deze winter zouden worden. Dit schrijvende voel ik me stiekem een beetje een verwend nest. Natuurlijk creëer ik deze mogelijkheden zelf, maar als ik in ergens in de rimboe van pak ‘m beet Indonesië zou zijn geboren, had alles er toch net iets anders uit gezien. Cliché, maar niet slecht om af en toe even bij stil te staan. Maar goed, de winter stond dus voor de deur. Dit jaar een bijzondere winter omdat ik met mijn vriendin letterlijk en figuurlijk in het diepe wilde springen. Samen de wereld over, surfen en ‘field research’ voor Single Fin verrichten, een absolute droomwinter dus.

Tofino

De begeleidende tekst van de foto met De Vries is ‘How far are you willing to go to surf alone?’ Alone zijn wij niet, maar ver van huis wel. Met een crew van vier (reisjournalisten Gijs en Nils, fotograaf Eelco en surfer Kasper) hebben we er best wat voor over om ver van huis te surfen. We leggen ruim 250 kilo aan bagage op de band voor een week surfen. Shortboards, longboards, twee wetsuits per persoon. We zitten dertien uur in een vliegtuig, inclusief een overstap op IJsland en landen, bijna even laat als onze vertrektijd door het tijdsverschil, in Vancouver. Vanaf daar rijden we met een motorhome (ook wel RV genoemd) van 30 voet, via de ferry naar Vancouver Island.

Dit en nog veel meer is te lezen in de nieuwe 6|Surf. Het magazine is nu uit, ben je geabonneerd dan ligt hij waarschijnlijk al bij jou op de deurmat. Je kan het magazine in de webshop kopen of word voor het gemak abonnee zodat je alle uitgaves van 6|Surf als eerste thuis bezorgd krijgt.

Bekijk hieronder alvast de preview van het blad.

 van