14-08-2018 - Surfen, Magazines

6SURF #2 2018

Het nieuwe nummer van 6|Surf is uit en staat wederom weer bomvol met prachtige foto’s reisverslagen en informatie, speciaal voor jullie verzameld. Hieronder alvast een sneak peek van het nieuwe nummer. 

Road to Tokyo – Winning mood

Eveline Hooft (’00) is een geboren topsporter. Al van kleins af aan deed ze aan turnen, skiën, ballet, karate, snowboarden, hockey en surfen. Sinds ze vorig jaar mei van school kwam heeft ze zich volledig op het surfen gestort. Alles voor de grote droom, de Championship Tour surfen en meedoen aan de Olympische Spelen in Japan.

Noordwaarst

Zo’n vijf jaar geleden stonden we in de start- blokken voor een ‘tussendoortje’ naar het zuiden. Camper klaar met boards en dunne wetsuits voor een zomer swell in Bretagne of Vendee, kleding gereduceerd tot slippers en korte broeken. Maar de laatste Windguru check gaf nog steeds nada, niente, zero swell op.

In een opwelling – en uiteraard een snelle blik op de verwachtingen – reden we naar het noorden, naar Denemarken. Tenslotte korter toeren dan naar Zuid Frankrijk, nieuw terrein en een aardige voorspelling. We wisten niets, alleen dat er een plaatsje Klitmøller bestond dat heel enthousiast ‘Cold Hawaii’ werd genoemd. En hoe hoopvol klinkt dát!

Mexico

Taco’s, tequila, rechtse pointbreaks, holle zuigers, drugskartels, Maya tempels, Mexico heeft voor ieder wat wils. Afgelopen winter reisden Kaspar Hamminga en Dominga Valdes af naar het land van de Mexican Pipeline. Hun ervaringen waren dusdanig dat Rick Vlek en Lotte Jacobs al snel in hun voetsporen traden. Mexico in een tweeluik. Ayayaiii.

Het magazine is nu uit, ben je geabonneerd dan ligt hij waarschijnlijk binnenkort bij jou op de deurmat. Je kan het magazine in de webshop kopen of word voor het gemak abonnee zodat je alle uitgaves van 6|Surf als eerste thuis bezorgd krijgt.

Inhoud:

4. Intro
6. Gallery
10. BlaBla
12. Van binnenuit
16. SurfPoel
18. Noordwaarts
24. Tweeluik Mexico
38. Bootcamp
44. Gallery
50. Column – Lino Lopez
54. De Diepte In
68. Surfoloog
68. Simeulue Off Season
74. Chasing a Pot of Gold

 van