18-11-2016 - Surfen, Magazines

6|Surf #3 Out Now

Het nieuwe nummer van 6|Surf is uit en staat wederom weer bomvol met prachtige foto’s reisverslagen en informatie, speciaal voor jullie verzameld. Hieronder alvast een sneak peek van het nieuwe nummer.

Game On

Pepijn Tigges (’85) uit Scheveningen reisde afgelopen zomer af naar Spanje om deel te nemen aan de QS van de World Surf League, een mijlplaal in zijn surf bestaan Met niets te verliezen en alles te winnen wierp hij zich in de strijd. Hoewel hij de pro’s beter bij kon houden dan op voorhand verwacht, werd hij met vijf minuten op de klok toch nog op een achterstand gezet. Met een minimaal verschil von 0,93 punten verloor hij zijn heat. Pepijn heeft een lange weg afgelegd om hier te komen en het smaakt absoluut naar meer.

Hit & Run 

Na wat kleinere swells in de zomer rolde eind september een goede deining binnen langs de Franse kust. De juiste ingrediënten voor een hit & run. Direct begon ik een aantal personen te contacten om mij te vergezellen op deze last-minute-missie, dit bleek echter lastiger dan gedacht. Na flink doorgezocht te hebben, had ik een goede metgezel gevonden: Damian Davila; een waterfotograaf momenteel woonachtig in België, afkomstig uit Mexico. Met mijn doel de dikste barrels te pakken, en zijn doel dit vast te leggen vanuit het water, was Damian absoluut de beste aanvulling voor deze trip. Damian heeft veel ervaring met het zwemmen in stevige surf en kon dan ook niet wachten om zich voor de eerste keer te wagen aan een world class spot als La Gravière in Hossegor.

Canadreaming

Mannen met baarden, flanellen bloesjes, tinnen mokken en een kampvuur. Voor velen is dat het clichébeeld van de North West Pacific lifestyle. We kunnen je nu alvast vertellen: dat beeld is redelijk kloppend. Maar zo’n flanellen bloesje houd je nu eenmaal warmer, zeker in combinatie met wat extra baardhaar (tja, het is zoveel makkelijker om als man on the road the zijn) en die straffe bak kof f ie direct van het kampvuur houd je core temperatuur lekker op niveau. Want daar draait het wel om in dit deel van de wereld, jezelf warm houden.

Dit en nog veel meer is te lezen in de nieuwe 6|Surf. Het magazine is nu uit, ben je geabonneerd dan ligt hij waarschijnlijk al bij jou op de deurmat. Je kan het magazine in de webshop kopen of word voor het gemak abonnee zodat je alle uitgaves van 6|Surf als eerste thuis bezorgd krijgt.

Bekijk hieronder alvast de preview van het blad.

 van