04-07-2019 - Kitesurfen, Nieuws, Magazines

Access #2 2019

Kon jij ook niet wachten op de nieuwste Access? Hier is hij dan, het tweede nummer van Access verschijnt ieder moment bij de abonnees op de deurmat! Deze keer is Acces maar liefst 100! pagina’s dik! Nog geen abonnee? Niet getreurd want hij is natuurlijk ook los te vinden in onze webshop. Het nieuwste nummer van Access staat weer vol met reviews, foto’s en de spectaculairste verhalen uit de kitewereld. Hieronder geven wij een klein voorproefje van het magazine.

Avontuurlijk Chili

Niet lang na terugkomst uit Kaapstad eind januari 2018 begon het fantaseren over onze volgende lange trip alweer. We wilden naar een desolate wavespot zonder al veel locals en kitesurfers met wie we niet om de golven hoeven te vechten. Niks beters dan met een klein clubje vrienden golven afwisselen. Chili met haar eindeloze, grillige kustlijn kwam al snel naar voren als hoofdkandidaat. Niet in de laatste plaats omdat de natuur daar zo indrukwekkend is.

How2 Megaloop!

Van kiteloop naar megaloop. De kiteloop: in theorie vrij simpel, in de praktijk toch eng om te doen. In dit artikel geeft Lasse walker een simpel stappenplan om je eerste kiteloops veilig te draaien. Daarna zoomt hij in op de details. Nadat je de ‘normale’ kiteloop in de vingers hebt, ben je met deze tips van Lasse misschien wel klaar voor de megaloop.

Into the wild Algrave

Alles achter je laten; je huis, je auto en je goed betaalde baan. De wind achterna, de golven en de zon.
Petra Mijnders (33) zei haar corporate baan in de olie-industrie op om haar hart te volgen, zand tussen haar tenen te voelen en zoveel mogelijk aan haar vlieger te hangen. Samen met twee zakenpartners begon ze Into the Wild Algarve, een eco-camping in het meest Zuid-Westelijke puntje van Europa. Ik was een weekje te gast in haar avontuur.

Design by Dudu: Interview met Cabrinha’s nieuwe hoofddesigner

Cabrinha heeft onlangs Dudu Mazzocato tot hun hoofddesigner gemaakt. Een slimme zet want hoe- wel de sympathieke Braziliaan minder bekend is dan sommige van zijn collega’s, is hij toch echt een van de pioniers van de kitesurfindustrie. Hij stond aan de basis van de software waarmee designers nu hun kites ontworpen.

Losse uitgaven van Access bestel je natuurlijk heel eenvoudig in onze webshop. Digitale uitgaven van Access lees je in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer meer missen? Word dan abonnee van Access en ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus.

Inhoud:

8. Inspire
16. Travel Chili
22. Duurzame surfwear
26. Fresh
38. Historie: Twenty years Slingshot
44. Kiterepair met Hans
48. Travet St Peter Ording, Duitsland
52. Kitesurf-foto’s maken
56. How2 mega kiteloop met Lasse
62. Leashes
64. Travel Algrave, Portugal
68. Designtalk met Dudu van Cabrinha
72. Reviewspecial
72. Cabrinha Switchblade kite
74. Duotone Neo kite
76. F-ONE Breeze V2 kite
78. Flysurfer Stoke kite
80. Naish Triad kite
82. Slingshot Rally kite
86. Slingshot RPM kite
88. Slingshot SST kite
92. Cabrinha HI: Rise Speed Foil
93. Cabrinha X: Breed surfboard
94. Duotone Wam Surfboard
95. Flysurfer Force bar
96. Ozone Torque twintip
97. Slingshot Vision twintip
98. Zie je later op het water

 van