17-07-2020 - Kitesurfen, Magazines

Access #2 2020 is uit!

De tweede editie van Access in 2020 is nu verkrijgbaar ! In deze editie kijken we naar het kitesurfen door het oog van een amateurfotograaf, nemen we een kijkje bij het foilen en reizen we af naar Australië. Ook testen we nog een aantal kites en boards en leren we nog een paar vette tricks. Nog geen abonnee? Niet getreurd, want hij is natuurlijk ook los te vinden in onze webshop en in de SOUL Kiosk app. Hieronder geven wij alvast een klein voorproefje van het magazine.

Een fotograaf en zijn vuurdoop in de kitesurfscene

Het is de laatste dag van Juli. De dag ervoor had Mees gebeld en mij gevraagd of ik meeging. Het weer zou perfect zijn. Na werk haal ik hem op en we rijden samen van de stad naar de tweede Maasvlakte, wat een bekende plek is in de kitesurfscene.  

The Rise of the Foil

Je ziet ze nu niet alleen meer op dagen met minder dan 15 knopen. Ook zijn het niet meer alleen de mannen van middelbare leeftijd (sorry). Er wordt gefoiled door jong en oud, op zee, op zoetwater, op dagen met 5 maar ook op dagen met met 35 knopen. Foilen is aan een serieuze opmars bezig en ik wil graag meer weten over geruisloos zweven boven het water, keihard racen en de magie van die light-wind sunset sessies. 

Olly goes Oz

Olly Bridge ontsnapte aan de koude en natte Britse winter om de westkust van Australië te verkennen samen met z’n vriendin Megan Barnett. Waarom Australië? De constante wind, de topspots, de Red Bull Lighthouse – Leigthon Race zijn een aantal redenen, maar we wilden ook naar Exmouth, een dorp met dezelfde naam als hun thuisdorp in Engeland.

Inhoud

Inspire8 
Olly in Oz16
Fresh22
How 2 boardride30
Kiteblessures32
Interview Till Eberle36
Travel Sri Lanka42
Foilen50 
Eerste keer Maasvlakte voor fotograaf Roderick van Klink54
Core Nexus 262
Duotone Neo64
F-One Halo66
North Reach68
Slingshot Ghost70
Duotone Pro Voke72 
F-One Mitu Carbon73 
F-One Slice Bamboo74 
F-One Trax Carbon75 
Ozone Code V278
Ride Engine Elite Carbon79
How 2 handswitch80
Zie je later op het water82

Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van