22-09-2020 - Kitesurfen, Nieuws, Magazines

Access #3 2020 is nu live!

De derde editie van Access is nu verkrijgbaar! In deze nieuwste editie lees je over een magische boottrip op Madagascar, strapless freestyle coaching voor 50-plussers en kijk je door de lens van natuurfotograaf Chris König. Daarnaast vind je tips en tricks over blessurepreventie bij kitesurfen. Uiteraard vind je in de derde uitgave van 2020 ook productreviews en tests, want we hebben het nieuwste materiaal weer uitvoerig voor jullie getest! 

Nog geen abonnee? Niet getreurd, want Access is natuurlijk ook los te vinden in onze webshop en in de SOUL Kiosk app. Hieronder geven wij alvast een klein voorproefje van het magazine.

Magisch Madagascar

Na een succesvolle trip naar Indonesië hadden Jalou Langeree, Catta Edin en Olivia Jenkins besloten nog een keer samen op reis te gaan. Jalou had gehoord over een kite charter op een jacht op Madagaskar. Hoe gaaf was het om daar lege reefbreaks te delen met alleen je kitesurfvriendinnen?

Strapless Freestyle Coaching 50+

Kan een professionele kiteboard-coach nog strapless freestyle trucjes leren aan een 52-jarige kiteboarder? Kiteboarder van gemiddeld niveau Axel Reese ging ervoor en liet zich begeleiden door niemand minder dan kite pro-boarder Jan Marcos Riveras. Hier zijn bevindingen.

Door de lens van Chris König

Voor deze nieuwe rubriek laat Access kiteboard magazine fotografen aan het werk die geen enkele ervaring met onze sport hebben. Dat leidt tot verrassende resultaten: andere invalshoek, andere techniek, andere benadering. Dit keer liep natuurfotograaf Chris König een dagje mee met Gijs Wassenaar en Adne van de Water. Het decor: de Zandmotor bij Monster in Zeeland.

Blessurepreventie bij kitesurfen

Youri Zoon (30) heeft jarenlang op het hoogste niveau gekitesurft en hij won ook twee keer de wereldtitel bij het freestylen. Al die sprongen en tricks hoog boven zee gingen echter ook gepaard met een aantal blessures. Waar hij vroeger vooral ging kiten, is Youri Zoon door de jaren heen wijzer geworden en traint hij nu hard om zijn lichaam fit te houden en blessures te voorkomen.

Inhoud 

8. Inspire
16. Travel Madagaskar met Jalou
28. Fresh  
46. Door de lens van Chris König
50. Strapless freestyle coaching
52. Travel Fiji met Marije
62. Blessurepreventie met Youri en Bart 
68. Hoe overleef je de kaken van Jaws 
72. Do’s & don’ts van kitecruises 
80. Review Airush Session kite 
82. Review Core GTS 6 kite 
84. Review F-One Bandit 2021 kite
86. Review F-One Breeze V3 kite 
88. Review Flysurfer Sonic kite
90. Review Core Ripper 4 surfboard  
91. Review F-One Magnet strapless freestyleboard 
92. Review F-One Trax Lite Tech twintip 
93. Review Slingshot Dwarf Craft 4’6” foilboard 
94. Review Slingshot Hover Glide FKite foil 
95. Review Mystic Stealth 
96. How2 invert frontroll 


Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van