18-07-2013 - Kitesurfen, Nieuws

Access #4 2013

Eindelijk! De zon schijnt én de nieuwe Access is uit! Dus op de windstille dagen lees je in deze editie alles over downwinders, zoals de top vijf favoriete downwinders van de redactie met onder andere de klassieker Zandvoort-Scheveningen, maar ook voor de beginnende kiter Ter Heijde – Scheveningen Zuid. En wat neem je mee? Hoofdredacteur Stefan van der Kamp vertelt wat hij allemaal in zijn rugzak heeft zitten. Ook een basic kite landen: hoe kun je onderweg veilig de kite van je buddy landen als je even wilt pauzeren?

access-#4-post

Ook in deze editie twee reisverslagen van twee zonovergoten bestemmingen met constante wind op nog geen vier uur vliegen van Amsterdam. Abel Lago verkent het relatief onbekende La Graciosa, het kleine zusje van Lanzarote en Nina Moerdijk neemt je mee eilandhoppen in Griekenland.

Tevens gaan we in gesprek met Kevin Langeree over zijn avonturen in Zuid Afrika tussen de bijtende zeehonden bij Dungeons en vertelt hij over Maui, waar hij als eerste Nederlandse kiteboarder de monstergolf Jaws bedwong. Gaat hij zich nu helemaal op het Big Wave rijden storten of is hij gewoon volgend seizoen tijdens de PKRA te bewonderen?

Onze mailbox werd na een oproep op onze Facebook overstelpt met verhalen over knieblessures. Samen met onze lezers en een fysiotherapeut gaan we op onderzoek uit; kun je een ernstige blessure voorkomen? Tot slot, wat als je bladder het begeeft? Het belangrijkste onderdeel van je vlieger, maar oh zo moeilijk verkrijgbaar. Wat begon als een internetwinkel groeide in korte tijd uit tot een heus bladder atelier. Hoog tijd om eens bij te praten met Dominique Kwaks over zijn U-Stick.

preview? Hier

Hebben? www.soulwebshop.nl

Abonnee worden? word abonnee!

 van