29-12-2017 - Kitesurfen, Nieuws, Magazines

Access #5 2017

Alweer de laatste Access van dit jaar belandt deze week bij de abonnees op de mat. Alvast een goede start van het nieuwe jaar! Ook dit nummer staat weer vol nieuws, reisverhalen, tricktips, reviews en nog veel meer. Losse uitgaven van Access bestel je natuurlijk heel eenvoudig in onze webshop. Digitale uitgaven van Access lees je in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer meer missen? Word dan gewoon lekker abonnee van Access en ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus. 

Om je alvast een beetje in de stemming te laten komen hebben we hieronder alvast en kleine preview gemaakt.

Isla de Ometepe – Kitesurfen in de boezem van een mythologische prinses
Isla de Ometepe is een vulkanisch eiland van mythologische proporties gesitueerd in het Meer van Nicaragua. Een zoetwatermeer dat met zo’n achtduizend vierkante meters het op een na grootste meer in Latijns-Amerika is. De goede windstatistieken, de prachtige natuur, de zoete golven, het gebrek aan crowds, de ontspannen eilandsfeer en de twee vulkanen: er zijn genoeg redenen om deze magische plek te bezoeken.

Review F-one Bandit

De F-One Bandit, door sommigen de moeder aller one4all-kites genoemd, gaat zijn elfde seizoen in. De kite is sinds haar introductie in 2008 mede door de brede inzetbaarheid en veiligheid een van de best verkochte kites op de markt. Sinds 2017 zijn er een aantal modellen in de lijn van F-One bij gekomen, maar de Bandit blijft de allrounder waar iedereen mee uit de voeten kan. Zowel strapless surfboardgoochelaar Mitu Monteiro als big-air freestylekanon Aurélien Pétreau doen er bijvoorbeeld hun onnavolgbare trucs mee.

Snowkiten in Zwitserland

Altijd interessant om naast het snowboarden iets nieuws te proberen. Zelfs als het tegenvalt, je bent in ieder geval een ervaring rijker. Zo kun je tegenwoordig in veel gebieden snowkiten. Wij probeerden het in Simplon, Zwitserland.

Surfbusje gezocht

Jarenlang heb ik in mijn trouwe Volkswagen T3 camper uit 1984 rondgezworven door Europa. Inmiddels heeft het campertje plaatsgemaakt voor een saaie Volvo maar nog altijd leeft de liefde voor surfbusjes. Iedere trotse eigenaar maakt er zijn of haar eigen mobiele paradijsje van. Zo ook Arne en Dominique. Toen zij in januari hun Ford Transit uit 2001 kochten was ik nieuwsgierig naar alle verbouw- en reisplannen. Ik weet dat veel van onze lezers mijn nieuwsgierigheid delen en misschien dromen van de aanschaf van zo’n busje. Tijd om Arne en Dominique naar hun ervaringen te vragen!

Inhoud:

10. Travel Maui met Nina & Christiaan
18. Fresh
24. Review Core GTS
26. Review Core Sensor-Bar
28. Voorrangsregels
32. Mitu Monteiro over strapless freestyle
36. Review North Rebel
38. Travel Nicaragua met Marcelino Lopez
44. Review F-one Bandit
46. Review F-One Lynx-bar
48. Snowkite in Brig
50. Lid worden van een kitesurfvereniging
52. Nightshoot
56. Basic tricktips met Vera Klabbers
64. Review Airush Wave
66. Review Airush Core-bar
68. Travel Bonaire met Rens van der Schoot
72. De surfbus van Arne en Dominique
74. Gear-overview van Bas Koole
78. Review F-One Slice
81. How2 Blind Judge 3 met Lasse Walker
82. Kickout

 van