17-10-2013 - Kitesurfen, Nieuws

Access kiteboard magazine #5 2013 is uit!

Access_2013_num5_Cover_web

Het vijfde nummer van Access is vanaf nu verkrijgbaar. 84 pagina’s boordevol vette kiteboardactie voor dekoude wintermaanden. In dit nummer maar liefst negen 2014 kites getest, het Peter Lynnterview deel 2, verslag van de F-One productpresentatie op Mauritius, en gaan we de kust van Brazilië nog eens langs. Kortom, weer een must have voor de koude wintermaanden!

Bestel hem hier

Word abonnee

In dit nummer vind je onder andere:

HTC Atlantic Kite Challenge
Grootse plannen ontstaan vaak gewoon thuis onder de douche. Een dampende badkamer en warm, stromend water stimuleren je brein om ongehinderd te fantaseren. om die fantasie vervolgens tot realiteit te maken moet je ook over een krachtige ondernemersgeest beschikken. Die heeft Filippo van Hellenberg Hubar (30). Hij besloot zijn wens tot werkelijkheid te maken en zal eind november met een team van zes man de atlantische oceaan oversteken. Per kiteboard.


2014 kitetest
Wat doe je als kitemerk als je je plek hebt veroverd binnen de markt en je nieuwe kiteboarders voor je wil winnen? Het antwoord ligt voor de kiteboardmerken in productontwikkeling. Door met nieuwe kites te komen spreken de kitemerken nieuwe doelgroepen aan en krijgen de huidige kiteboarders een grotere keuze aan vliegers. Bij deze kitereviews laten we je zien waarom je voor een bepaalde kite zou kiezen en wat je krijgt als je voor die kite kiest. Naast dat we beschrijven wat er in de tas zit geven we je ook mee hoe een kite vaart met twintip en surfboard. Als je dan hebt gelezen wat er voor 2014 is veranderd en wat onze plus en minpunten voor een kite zijn is het aan jou om de knoop door te hakken. Waar ga jij in 2014 het water mee op?

F-One Bandit 7, Gaastra Pure, Flysurfer Cronix, Naish Trip, Slingshot Rally, Best TS, Peter Lynn Fury, Airush Wave, North Nice, RRD Religion, Ben Wilson Surf Noise Pro.

Screen Shot 2013-10-17 at 12.49.32


Fotofestijn
Sessies samen met vrienden of vriendinnen zijn de beste sessies. En je kan er ook nog een kite of andere flinke prijzen mee winnen. Stuur een foto op van jou met je vrienden voor, tijdens of na je sessie.


F-One productpresentatie Mauritius 2014
Denk aan de scène van Jurassic Park waarbij ze met een helikopter komen aanvliegen boven het eiland. Groene bergen lopen uit in de lichtblauwe Indische Oceaan en rondom het eiland ligt een rif dat het land beschermd tegen de monsters van de indische oceaan. Le Morne op Mauritius lijkt rechtstreeks uit deze film te komen. Alleen zitten de monsters hier niet op het land, maar in de zee. Met onheilspellende namen als Chamo en One Eye. Onze strijdwapens bestaan uit de nieuwe collectie van F-one. Deze krijgen we te zien als we op Mauritius aankomen. We komen in een grote zaal waarvan de grond volledig bezaait ligt met boards en kites. Het is alsof je een speelgoedkamer voor volwassenen binnen komt. De volledige line up van de sups staat uitgestald langs de muur. Er staat een tas voor ons klaar met Manera Magic Wax voor op pads, zonnebrand en een Manera poncho van bamboevezels met onze namen er op. Op de grond liggen de nieuwe surfboards en twintips en in de hoek staat een honderdtal tassen met alle maten Bandit 7. Dit is een droom voor elke kiteboarder. Dit lijken geschikte wapens om de monsters te lijf te gaan.

Screen Shot 2013-10-17 at 12.49.46


Peter Lynn interview deel II. Samen staan we sterk.
Access sprak met Peter Lynn-vertegenwoordigers Roy van Baarsen en Maurits van Zalinge over hun wilde plannen om het kiteboarden in Nederland naar een hoger niveau te tillen. “Nederlands is een perfect kiteland. Dat mag de wereld best weten.”

Screen Shot 2013-10-17 at 12.49.55


Meet Isabeau Galiart
Op haar elfde kreeg ze haar eerste les en daarna spaarde ze zelf haar eerste kite bij elkaar. De pas vijftienjarige Isabeau Galiart is vastbesloten om wereldkampioene te worden en het kiten naar een nieuw niveau te brengen. Haar motto? Kite als een jongen.


Travel: De oneindige kustlijn van Brazilië
Het is niet de eerste keer dat fotograaf en kiteboarder Ydwer van der Heide naar het zonnige Brazilië vertrekt. De insteek van zijn reis is dit keer wel anders: hij gaat even niet naar Cumbuco, de Braziliaanse kitehemel, maar is vastbesloten om de onbekende stranden van de noordkust te ontdekken. Wat heeft Brazilië meer te bieden dan Cumbuco? Ydwer speurde voor Access samen met Bas Koole en Bram Bast de kustlijn af, op zoek naar geheime spots.

Screen Shot 2013-10-17 at 12.50.04


84 pagina’s

 van