01-11-2011 - Kitesurfen, Nieuws

Access Wetsuittest – O’Neill

Scheveningen is mijn thuis en de plek waar ik als de zuidwestenwind blaast het water op ga. Maar als ik mag kiezen, zou ik alleen maar downwinders maken langs de Hollandse kust. Golfrijden is waar nu mijn focus op ligt en waar ik me verder in wil verbeteren. Sinds ik kiteboard ben ik elk jaar voor minstens een maand de winter ontvlucht om te kiten in winderige en tropische oorden. Daardoor neem je minder snel de moeite om de Hollandse kou nog te trotseren. Deze winter lijkt het erop dat ik voor het kiteboarden in eigen land blijf… dus een goede set neopreen is noodzakelijk.

Caroline Ammerlaan in haar testset. Access vroeg bij O’Neill 300 euro aan neopreen aan. De vraag aan het merk was om een set samen te stellen waar een kiter het hele jaar mee door kan kiten. Naast O’Neill deden ook Mystic, Prolimit, NPX & ION mee aan de test. Deze testen lees je later op deze site.

 

Als enige vrouw in deze winterwetsuittest mocht ik de O’Neill deal proberen: neopreen voor 300 euro. Mijn eerste gedachte was: nou, dat zal dan vast geen geavanceerd wetsuit worden, het wetsuit alleen zal al over het budget heen gaan!

O’Neill Dlux 5:4 – € 259,-

Maar eerlijk gezegd doet de O’Neill Dlux 5:4 zeker niet onder voor O’Neill’s high end pakken. Alle naden zijn gelijmd, stretchy neopreen en een vuurmuur op de borst. Bovendien krijg je theoretisch gezien twee pakken voor de prijs van een, want je kunt het dragen mét en zonder hoodie! Het pak komt met twee verschillende nekdelen die je er simpel op kunt ritsen. Het was even wennen met de rits aan de voorkant. Het vraagt om een andere aan- en uittrektechniek. Vooral het uittrekken blijkt tot nu toe problematisch. Wel lastig als je na een wintersessie thuis je pak uit wilt doen en er niemand is om je een handje te helpen… Ik heb relatief brede schouders, dus misschien ervaart niet iedere vrouw dit probleem.

O’Neill Epic Boots – € 35,- 

De schoentjes (O’Neill Epic boot) passen me prima. Ze gaan, in tegenstelling tot het paar dat ik had, makkelijk aan en uit.

 

O’Neill FLX gloves – € 27,50

Over de handschoenen (O’neill FLX glove) met de shiney “sharkskin backhand” heb ik nog wel mijn twijfels. Ze zullen vast warm zijn in de winter, maar door hun extreme antislip is de bewegingsvrijheid met je handen aan de bar beperkt. Ze lijken me beter geschikt voor golfsurfen. (Redactie: Helaas kunnen we de handschoenen niet meenemen in de test, omdat deze boven de prijs van 300 euro uitkomen.)

 

Conclusie 

Voor Caroline was het wennen om het pak uit te trekken met de rits aan de voorkant. Wellicht dat er nog een vrijwilliger is die haar wil helpen? Het pak kan het jaar door gebruikt worden door de inventieve verwisseling van de cap en het nekstuk. De handschoenen konden we helaas niet meenemen omdat deze boven het budget van 300 euro uitkwamen De schoentjes vindt ze fijn en eenmaal gewend aan de techniek om het pak aan en uit te trekken een set voor het hele jaar door.

[Update] We kregen het volgende filmpje toegestuurd waarin duidelijk te zien is hoe je het beste het pak kan uittrekken.

[youtube id=”0WenJc0m4j8″]

 

 

Fotografie: Joris Lugtigheid – Werkinopdracht.nl

Tester: Caroline Ammerlaan

 

 

 van