19-04-2017 - Mountainbiken, Nieuws

ADDIX: De nieuwe compound-generatie van Schwalbe voor de mountainbike

Schwalbe levert nu al zijn mountainbikebanden uit de Evo-collectie met een compleet nieuw ontwikkelde compound. Deze compound met de naam ADDIX lost het klassieke ’grip-rolweerstand-slijtage’ probleem op over een veel groter bereik dan tot nu toe mogelijk was.

Grip en rolweerstand, een lange levensduur en demping verbeteren dat zijn de klassieke conflicten in de fietsbandentechniek: de verbetering van één eigenschap, gaat altijd ten koste van de andere. Het gaat er om intelligente compromissen te sluiten, met als doel dichter in de buurt van perfectie te komen.

Met ADDIX biedt Schwalbe significant betere oplossingen, vooral wat betreft de levensduur van de banden. Schwalbe heeft met ADDIX de lat nog hoger gelegd wat betreft prestatie en kwaliteit, niet alleen voor XC-wedstrijdgebruik, maar voor álle MTB-disciplines, elk met hun verschillende eisen.

Schwalbe-header

Voor het ADDIX-compound maakt Schwalbe gebruik van een zeer moderne en uiterst nauwkeurige mixtechnologie, die uniek is in de fietsbandenbranche. Alle parameters van het mixproces zijn nagenoeg onbegrenst te variëren. Met de speciaal voor ADDIX nieuw ingerichte ultramoderne machines, is het derhalve mogelijk om compleet nieuwe samenstellingen te realiseren.

Markus Hachmeyer, senior productmanager bij Schwalbe en de ontwerper van de legendarische mountainbikebanden, geeft tekst en uitleg over ADDIX: „Wat betreft het compound hebben wij bij Schwalbe nog nooit zo’n ambitieuze stap gemaakt. Met een nieuw team en een nieuwe chef compounding hebben we echt alles op alles gezet, bij de samenstelling en nog meer bij de werkwijze. Het resultaat: met ADDIX zijn we duidelijk nóg beter geworden. Om maar twee belangrijke ontwikkelingen te noemen de levensduur van onze banden is over de gehele linie overtuigend verbeterd en ook bij koud weer blijven de eigenschappen van ADDIX stabiel.“

Addix-Schwalbe-header

Het nieuwe Addix MTB compound is er in vier varianten:

  • ADDIX Speed, met de rode kleur: Het nieuwe compound voor XC wedstrijdrijders rolt nog beter dan het huidige PaceStar-compound en heeft een duidelijk langere levensduur.

 

  • ADDIX Speedgrip, met de blauwe kleur: Het compound met verreweg de breedste inzetbaarheid, een nagenoeg universeel compound. Ideaal voor XC, AM en Trail. De levensduur is 62% langer dan bij zijn voorganger PaceStar en de grip is met 35% verbeterd.

 

  • ADDIX Soft, met de oranje kleur: Dit compound hoort thuis in de enduro- en downhillwereld, maar past ook bij het veeleisende allmountain of trailriding. Hij blinkt uit met goede roleigenschappen in combinatie met uitstekende demping – ook bij lage temperaturen. Ook ideaal voor E-MTB Bikes.

 

  • ADDIX Ultrasoft, met de paarse kleur: Het nieuwe compound met maximale demping is perfect voor hardcore gebruik bij enduro en downhill. In vergelijking met het huidige VertStar-compound, kan dit compound op grond van beduidend verbeterde eigenschappen voor koud weer wat betreft grip en demping, het hele jaar door gebruikt worden.

De Schwalbe-evolution-banden met Addix-compound zijn vanaf juni 2017 bij de vakhandel verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs is vanaf € 57,90 euro.

Voor meer informatie over de nieuwe Addix-compound klik je hier.

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van