19-04-2017 - Mountainbiken, Nieuws

ADDIX: De nieuwe compound-generatie van Schwalbe voor de mountainbike

Schwalbe levert nu al zijn mountainbikebanden uit de Evo-collectie met een compleet nieuw ontwikkelde compound. Deze compound met de naam ADDIX lost het klassieke ’grip-rolweerstand-slijtage’ probleem op over een veel groter bereik dan tot nu toe mogelijk was.

Grip en rolweerstand, een lange levensduur en demping verbeteren dat zijn de klassieke conflicten in de fietsbandentechniek: de verbetering van één eigenschap, gaat altijd ten koste van de andere. Het gaat er om intelligente compromissen te sluiten, met als doel dichter in de buurt van perfectie te komen.

Met ADDIX biedt Schwalbe significant betere oplossingen, vooral wat betreft de levensduur van de banden. Schwalbe heeft met ADDIX de lat nog hoger gelegd wat betreft prestatie en kwaliteit, niet alleen voor XC-wedstrijdgebruik, maar voor álle MTB-disciplines, elk met hun verschillende eisen.

Schwalbe-header

Voor het ADDIX-compound maakt Schwalbe gebruik van een zeer moderne en uiterst nauwkeurige mixtechnologie, die uniek is in de fietsbandenbranche. Alle parameters van het mixproces zijn nagenoeg onbegrenst te variëren. Met de speciaal voor ADDIX nieuw ingerichte ultramoderne machines, is het derhalve mogelijk om compleet nieuwe samenstellingen te realiseren.

Markus Hachmeyer, senior productmanager bij Schwalbe en de ontwerper van de legendarische mountainbikebanden, geeft tekst en uitleg over ADDIX: „Wat betreft het compound hebben wij bij Schwalbe nog nooit zo’n ambitieuze stap gemaakt. Met een nieuw team en een nieuwe chef compounding hebben we echt alles op alles gezet, bij de samenstelling en nog meer bij de werkwijze. Het resultaat: met ADDIX zijn we duidelijk nóg beter geworden. Om maar twee belangrijke ontwikkelingen te noemen de levensduur van onze banden is over de gehele linie overtuigend verbeterd en ook bij koud weer blijven de eigenschappen van ADDIX stabiel.“

Addix-Schwalbe-header

Het nieuwe Addix MTB compound is er in vier varianten:

  • ADDIX Speed, met de rode kleur: Het nieuwe compound voor XC wedstrijdrijders rolt nog beter dan het huidige PaceStar-compound en heeft een duidelijk langere levensduur.

 

  • ADDIX Speedgrip, met de blauwe kleur: Het compound met verreweg de breedste inzetbaarheid, een nagenoeg universeel compound. Ideaal voor XC, AM en Trail. De levensduur is 62% langer dan bij zijn voorganger PaceStar en de grip is met 35% verbeterd.

 

  • ADDIX Soft, met de oranje kleur: Dit compound hoort thuis in de enduro- en downhillwereld, maar past ook bij het veeleisende allmountain of trailriding. Hij blinkt uit met goede roleigenschappen in combinatie met uitstekende demping – ook bij lage temperaturen. Ook ideaal voor E-MTB Bikes.

 

  • ADDIX Ultrasoft, met de paarse kleur: Het nieuwe compound met maximale demping is perfect voor hardcore gebruik bij enduro en downhill. In vergelijking met het huidige VertStar-compound, kan dit compound op grond van beduidend verbeterde eigenschappen voor koud weer wat betreft grip en demping, het hele jaar door gebruikt worden.

De Schwalbe-evolution-banden met Addix-compound zijn vanaf juni 2017 bij de vakhandel verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs is vanaf € 57,90 euro.

Voor meer informatie over de nieuwe Addix-compound klik je hier.

 van