08-06-2018 - Mountainbiken, Nieuws

Africa Classic: wildlife spotten vanaf je mountainbike

Ben jij toe aan een onvergetelijk avontuur? Dan is Africa Classic voor Amref Flying Doctors iets voor jou. Ga 6 dagen mountainbiken op de mooiste dirt tracks, sta oog in oog met prachtig wildlife, bezoek projecten en zie met eigen ogen wat jouw bijdrage doet voor een betere gezondheid in Afrika. Er is altijd een editie die bij jou past!

Tanzania Classic is geschikt voor fietsers van ieder niveau. Je legt in 6 dagen 400 kilometer en 4.000 hoogtemeters af tijdens een ronde om Mount Kilimanjaro. Houd jij van een flinke uitdaging? Kies dan voor Uganda Challenge en fiets 600 kilometer en 6.000 hoogtemeters door de groene parel van Afrika.

Welke editie je ook kiest, Africa Classic is een volledig verzorgde ervaring. Wij ondersteunen jou voor en tijdens de reis. Jouw focus: GENIETEN!

Na een voedzaam ontbijt stap je op je mountainbike om het ongerepte Afrika te ontdekken. Je fietst met een GPS door kleine dorpjes en spectaculair landschap. Onderweg kom je in contact met de lokale bevolking en nieuwsgierige wilde dieren. In het kamp aangekomen staan er een verfrissend drankje en een smakelijk diner voor je klaar. Daarna is het met je medefietsers genieten van de indrukken van de dag bij een kampvuur onder een adembenemend mooie sterrenhemel.

Ben jij klaar voor Hard Work, Magic Moments? Schrijf je nu in!

  • Uganda Challenge 22 t/m 29 juni 2019
  • Tanzania Classic 5 t/m 12 oktober 2019

www.2019.africaclassic.nl/

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van