Aftershokz Aeropex – Review

Fietsen en muziek gaan zowel goed als slecht samen. Enerzijds goed, omdat het ritme van muziek je kan motiveren, enthousiast kan maken of in de juiste flow kan krijgen. Een podcast kan een saaie trainingsrit opleuken, je favoriete bandjes kunnen je stoked krijgen tijdens de afdaling.

Maar aan de andere kant kan het gevaarlijk zijn. Doordat je compleet bent afgesloten van je omgeving hoor je andere trail- of weggebruikers niet. Handen omhoog voor de Aftershokz Aeropex-koptelefoon. Deze draadloze koptelefoon werkt met bone-conducting technologie, wat inhoudt dat het geluid via je jukbeenderen klinkt, waardoor je oren dus vrij zijn en je omgevingsgeluiden opvangt.

Aftershokz Aeropex - Getest

Bone-conducting technologie

Zonder teveel in te gaan op de technologie hierachter, het geluid resoneert dus via je bot naar binnen. In de voorgaande modellen van Aftershokz werkte dit al prima, maar kwam de geluidskwaliteit niet in de buurt van het geluid van reguliere koptelefoons: slechte bass-tonen, ongewenste trillingen op het jukbeen en veel geluidsverlies, wat wil zeggen dat de muziek ook voor mensen om je heen te horen was. Goed nieuws, dit zijn allemaal punten die Aftershokz met deze Aeropex heeft verbeterd. De trillingen zijn een heel stuk minder en de bass-tonen zijn beter geworden.

Spatwaterdicht en tevens lichter en kleiner dan zijn voorgangers

Nee, het is nog steeds geen over-ear geluid, maar daarmee wil je ook niet fietsen. Het geluid is intenser, voller dan voorheen en is wat ons betreft prima vergelijkbaar met een normale sportkoptelefoon. Het geluidsverlies is ook sterk verminderd en het is nu zeker niet meer storend voor omstanders. De Aeropex is spatwaterdicht en is tevens lichter en kleiner dan zijn voorgangers. O ja, hij past prima onder de meeste helmen.

aftershokz.com
€ 169,95


Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook eInstagram!

 van