06-01-2014 - Mountainbiken, Nieuws

Egmond-Pier-Egmond: 11 Januari 2014

Zaterdag 11 januari 2014 vindt de 16e editie van de ATB Strandrace AGU Egmond-Pier-Egmond plaats. Deze winterklassieker over 36 kilometer kan in principe door elke redelijk getrainde fietser worden volbracht. Voor de 15e editie in 2013 schreven 3.941 mountainbikers zich in. Inschrijven voor deze editie is trouwens niet meer mogelijk want inmiddels is de limiet van 4.000 deelnemers bereikt.

AGU Egmond-Pier-Egmond is met bijna vierduizend deelnemers al jaren een van de grootste ATB Strandraces van de Lage Landen. De mountainbike top en wegrenners van naam gaan in het massale deelnemersveld de strijd aan, in een open wedstrijd over het Noordzeestrand onder zware weersomstandigheden. De boulevard van Egmond aan Zee is wederom het decor van start en finish, waar een enorme mensen massa de ontknoping ieder jaar weer bijwoont.

Bij de mannen is er sprake van een uitgebreid deelnemersveld waar meerdere titelkandidaten van start zullen gaan. Zo heeft de organisatie Laurens ten Dam gecontracteerd en zal hij voor de derde keer deelnemen aan deze strandrace. Ramses Bekkink en Rob van der Niet, winnaars van de vorige edities, zijn van de partij tijdens AGU Egmond-Pier-Egmond.

[youtube id=”0n3yIg9uTiQ”]

Eerder werd ook al bekend gemaakt dat Marianne Vos en Ellen van Dijk meedoen. Theo Schilder heeft overigens strandfietsen gemaakt voor Olympisch- en wereldkampioen Marianne Vos en haar Rabobank/Liv Giant ploeggenotes Roxane Knetemann en Iris Slappendel. Deze zijn helemaal klaar voor de start van deze populaire ATB Strandrace, zoals ook blijkt uit bovenstaande video. Natuurlijk kan je ook in Up/Down #5 een uitgebreid verslag terug lezen over het productieproces van een strandfiets!

 van