10-01-2024 - Nieuws, Wielrenblad

AGU en KNWU kleuren oranje

AGU en de KNWU onthullen vandaag het nieuwe tenue tijdens het EK baanwielrennen in Apeldoorn. Aan de start van een bijzonder sportief jaar kleurt het tenue van de KNWU vanaf 10 januari weer oranje. In het ontwerp is een tulp verwerkt en op de armen is de Nederlandse vlag terug te vinden.

Als officiële kledingpartner van de KNWU zorgt AGU voor de meest aerodynamische en innovatieve kleding. Door de nauwe samenwerking van de KNWU en AGU is de kleding geoptimaliseerd voor elke individuele renner en discipline in 2024. Een jaar waarin, naast Europese- en wereldkampioenschappen, ook de Olympische Spelen en Paralympische Spelen op het programma staan.

Design en samenwerking
Als officiële kledingpartner van de KNWU en Team Visma | Lease a Bike staat AGU al jaren bekend als een van de meest innovatieve en geavanceerde partners voor wielerkleding op het allerhoogste niveau. Meer dan honderd uur per jaar wordt er in de windtunnel getest om de meest aerodynamische en best presterende kleding te maken. Samen met elke individuele renner is er een passessie om de pakken naadloos aan te laten sluiten op de specifieke houding van de renner. Voor de verschillende disciplines zoals baanwielrennen, de weg en in het veld, wordt de luchtweerstand en turbulentie rondom het lichaam van de renner geminimaliseerd maar ook gekeken naar andere technische specificaties. Bijvoorbeeld om kou te trotseren of juist te presteren in extreme hitte. De kleinste marges kunnen het verschil maken in de strijd om medailles.


Björn Jeurissen, CEO van AGU: “Aan het begin van dit Olympische jaar zijn de nieuwste innovaties toegepast op de wielerkleding van de nationale ploeg om tot de beste resultaten te kunnen komen. De kleding is voorzien van de meest aerodynamische technieken die optimaal comfort bieden tijdens de strijd om medailles. We zijn als Nederlandse expert op het gebied van fietsen niet anders gewend om met alle condities en disciplines rekening te houden en kijken ernaar uit om dit in 2024 tot perfectie te laten komen voor alle sporters van de KNWU.”


EK baanwielrennen
Van 10 tot en met 14 januari is het EK baanwielrennen in Omnisport Apeldoorn. Het Europees kampioenschap bestrijkt maar liefst 11 verschillende disciplines, waaronder de sprint, madison en de tijdrit. Onder andere Harrie Lavreysen, Marit Raaijmakers en Jeffrey Hoogland zullen aan de start verschijnen in het nieuwe tenue van AGU, dat niet alleen het snelst en meest innovatief is, maar ook oranje kleurt.


Lees meer over AGU.

 van