01-06-2016 - Nieuws, Wielrenblad

AGU exclusief distributeur van Absolute Black

AGU is vanaf vandaag (1 juni, red.) de exclusieve distributeur van Absolute Black voor de Benelux. Absolute Black is een fabrikant van lichte, hoogwaardige en esthetisch verantwoorde fietsonderdelen. Met name hun ovale tandwielen genieten een enorme populariteit.

Absolute Black is de grootste ovale kettingbladen producent in de wereld met zeer veel expertise op het gebied van mountainbiken en wielrennen. Het positieve effect van ovale tandwielen staat al lang niet meer ter discussie, het is echter een misvatting dat het een product is voor alleen de wedstrijdgeoriënteerde renner. Het zijn juist de minder ambitieuze fietsers die het meeste baat kunnen hebben bij een dergelijk product. Absolute Black speelt hier uitermate goed op in met hun zeer uitgebreide lijn en verschillende kwaliteitsniveaus.

De ontwerpers van Absolute Black gebruiken 3D CAD software om producten te ontwerpen en het maximale uit de hedendaagse CNC freestechniek te halen. Ieder ontwerp wordt geanalyseerd en geoptimaliseerd met behulp van Finite Element Analysis (FEA) om met een minimum aan gewicht het maximale uit het materiaal te halen. Houd de website van AGU in de gaten voor meer ontwikkelingen.

 van