02-06-2023 - Nieuws, Wielrenblad

AGU presenteert upcycling

Met haar nieuwe Upcycling-collectie zet AGU nog een tandje bij om de fietsindustrie te verduurzamen. Regenjassen, fietstassen én Team Jumbo-Visma shirts (seizoen ‘22) uit oude collecties, zijn in hun geheel hergebruikt en omgetoverd tot een gelimiteerde oplage van prachtige nieuwe items. Je herkent in de Upcycling-tassen meteen de oude shirts van kampioenen als Jonas Vingegaard of de iconische en stijlvolle regenjassen van AGU. De volledige Upcycling-collectie wordt handgemaakt in Nederland. Dat betekent dat niet alle materialen en producten de hele wereld over zijn gegaan om fietsliefhebbers iets nieuws te kunnen bieden. Zo blijft de ecologische voetafdruk van de Upcycling-collectie minimaal.  

De duurzaamste weg
Bij upcycling wordt niet alleen de grondstof van een product hergebruikt, zoals bij recycling het geval is, maar juist het gehele product. Daarom zie je in de producten van de Upcycling-collectie fragmenten terug uit de iconische Team Jumbo-Visma shirts en regenkleding of tassen van AGU. Met upcycling worden er dan ook minder materialen aangeschaft, minder grondstoffen gebruikt, en wordt er dus minder CO2 uitgestoten. Met recht kan de Upcycling-collectie van AGU dan ook duurzaam genoemd worden.

AGU is constant op zoek naar de duurzaamste weg. In 2018 lanceerde het merk haar eigen keurmerk Greensphere, waar klanten aan herkennen dat producten gemaakt zijn van milieuvriendelijke materialen. Ook bracht het oer-Hollandse merk afgelopen jaar haar meest duurzame collectie regenjassen uit. De productie van de Undyed regenjassen, waar geen verf aan te pas komt, is ten opzichte van gekleurde jassen 38% minder schadelijk voor het milieu. 

Gelimiteerde oplage met uniek nummer

Met Upcycling, tilt AGU duurzaamheid weer naar een volgend niveau. Van oude collecties in het magazijn, heeft AGU samen met een Amsterdams atelier deze eerste Upcycling-collectie gemaakt. Deze komt in een zeer beperkte oplage van Handlebar Bags, Bidon Slingbags en Keychains waarvan geen één hetzelfde is. Dit doordat de bestaande AGU kleding in nieuwe patronen is geknipt. Naast de stoffen, zijn ook de ritsen, knopen en zakken hergebruikt voor de Upcycling-items. Het overige materiaal dat niet is gebruikt wordt gerecycled. Dit betekent dat echt niets van de hergebruikte AGU producten verloren gaat.

De Upcycling producten worden verpakt in een 100% duurzame craft giftbox. Ieder item heeft een ‘Certificate of Authenticity’ en is, door de naaister die de tas heeft gemaakt, met de hand voorzien van een uniek nummer.  Benieuwd geworden? Hieronder vind je de Upcycling-collectie:

Upcycling Handlebar Bag 

Neem onderweg wat extra’s, zoals een flesje water of energiereep, mee in deze handgemaakte en stijlvolle Upcycling Handlebar Bag. Met een schouderband is de tas ook te gebruiken als crossbody bag. De Handlebar Bag is gemaakt van regenjassen waar een fabricagefout in zat, fietstassen en Team Jumbo-Visma ’22 Replica jerseys. Er zijn slechts 100 stuks beschikbaar van de tas. Elke Upcycling Handlebar Bag is uniek, wat je kan zien aan het opgestikte label met een handgeschreven nummer.

Upcycling Bidon Slingbag 

Neem je bidon nu overal mee naartoe in de Upcycling Bidon Slingbag. In de tas, gemaakt van regenjacks en Team Jumbo-Visma ’22 Replica jersey, past een waterfles van 750ml. De flessendrager is met een oplage van 150 beperkt beschikbaar.

Upcycling Keychain

Duurzaam, uniek en handgemaakt in Amsterdam. Met de Upcycling Keychain ben je nooit meer op zoek naar je sleutels. De Keychain is gemaakt van regenjassen en Team Jumbo-Visma ’22 Replica jerseys. Ieder item uit de collectie is gemaakt van verschillende stoffen. Hierdoor zien alle 250 keychains er verschillend uit en zijn ze stuk voor stuk uniek. 

De Upcycling-collectie is nu beschikbaar via de website en geselecteerde verkooppunten. 

Klik hier voor meer informatie!


Voor meer wielernieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van SOUL en volg ons op Facebook en Instagram!

 van