09-10-2017 - Kitesurfen, Nieuws

Airush 2018

Airush richt zich sinds enkele jaren op innovatie en duurzaamheid. Met het ontwikkelen van de 2018 range is dit wederom gelukt. Zo heeft Airush dit jaar onder andere het dyneema loadframe een upgrade gegeven, is de bar onder handen genomen, is er een lijn met duurzame boards ontwikkeld en zijn er nieuwe straps ontwikkeld. Lees hieronder kort over nieuwe 2018 product range.

Voor 2018 heeft Airush hun Dyneema Load Frame onder handen genomen. Zo hebben ze op zoveel mogelijk plekken hun nieuwe stof Webtech gebruikt. Deze stof heeft een webframe van Dyneema draden. Hierdoor is de stof licht van gewicht maar zeer sterk. Dit zit op plekken die zwaarder worden belast zoals de aanknopingspunten van de voorlijnen en achterlijnen op de leading edge. In de Load Frame, die als een spinnenweb over de kite zit, zitten Dyneema draden die per draad al 40 kilo kunnen dragen. Zo is een strakke en vormvaste kite verkregen die goed alle energie absorbeert en verdeeld. Verder gebruikt Airush Technoforce D2-doek welke aan beide kanten is gecoat en waarbij de draden die door de stof heengaan ook zijn gecoat. Zo is de stof goed bestand tegen uv straling en slijtage. De struts bestaan uit vier delen die dubbel gevouwen en drie keer gestikt zijn voor een hoge duurzaamheid en maximale vormvastheid. De bladders zijn uitgerust met Fast Bladder Inflation waardoor je de kite snel oppompt en de lucht er daarna snel en makkelijk uit gaat.

De Wave heeft nieuw ontworpen wingtips heeft zodat de kite niet snel achterover valt wanneer je de bar te veel aangetrokken houdt. Verder kun je deze lage aspect ratio kite varen achterin je windvenster zoals bij onshore omstandigheden alsmede voorin je windvenster zoals bij offshore omstandigheden. De Wave heeft een lichte bardruk en stuurt reachtief. De Razor is dé kite van wereldkampioen Alex Pastor en heeft een mega pop voor de meest ingewikkelde freestyle tricks. De drukopbouw van deze c-shaped kite is voorspelbaar

Naast een upgrade aan de kites zijn ook de boards van een upgrade voorzien. Airush heeft een groot aantal boards in het assortiment. De boards hebben verschillende bouwwijzen en zijn in te zetten in verschillende condities.

Het board dat het meest geschikt is voor allround gebruik is de Apex. Het freeride/freestyle georiënteerd board heeft heeft een flexrating van 7 op een schaal van 10. Dit zorgt ervoor dat het board een goede pop heeft en genoeg stabiliteit geeft wanneer je op hoge snelheid vaart. Het board is beschikbaar in twee bouwwijzen en is geschikt om met boots te varen.

Het board dat iets meer freeride georiënteerd is, is de Airush Switch. Dit board is er maar liefst in 3 verschillende bouwwijzen. De progression bouwwijze heeft een super degelijke bouwwijze en een vergevensgezinde flex. Dit board leent zich dan ook uitstekend voor de beginnende kiters. De core constructie heeft een gemiddelde flex en is dan ook uitermate geschikt als allround freeride board. Zoek je een board met veel pop maar wel met een freeride outline dan is de Airush Switch Team een geschikt board.

Naast de hierboven genoemde boards heeft Airush nog veel meer aan boards. Voor meer informatie over deze boards verwijs ik je graag naar hun website.

Dit jaar heeft Airush ook de bindingen onder handen genomen. De designer vergelijkt de bindingen met dure hardloopschoenen die een super comfortabele demping bieden. Daarnaast heeft de strap een reeks verschillende afstel mogelijkheden. Zo kunnen de straps een stukje hoger worden geplaatst mocht het kouder worden en er schoentjes in worden geplaatst.

 

Duurzaam

Sinds enkele jaren is Airush druk bezig om de impact op de natuur waar wij als kitesurfers het liefst elke dag onze hobby willen beoefenen zo klein mogelijk te maken. De tassen waarin de kites komen zijn van geryclelde flessen gemaakt. Om ook wat terug te doen voor de natuur plant Airush bij elke verkochte kite of board een boom on de mangroove. Deze boom kan een ton CO2 opnemen. Op deze manier doet Airush echt iets om de wereld zo goed mogelijk achter te laten voor onze kinderen.

Voor meer informatie over de complete airush line-up bezoek je deze website. Houd onder andere onze website en bladen in de gaten voor reviews en meer nieuws over Airush!

 van