19-08-2020 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Airush Apex – Review

De Apex is het big air freestyleboardje uit de lijn van Airush. Deze twintip kan gereden worden met voetbanden en met boots. Uitgerust met high tech features als Nano Rods en een HD Grindrite sintered-onderkant. 

Airush Apex - Review

De Apex is gebouwd met Airush’s Dura Tech Response bouwwijze. Hierbij lopen er in de Paulownia-houtkern van het board Nano Rods. Dit zijn drie millimeter dikke carbondraden die in de houtkern zijn gefreesd. Hierdoor kan de kern van het board dun blijven zonder in te boeten aan torsiestijfheid en flex. Samen met het 3D-design en de in drie richtingen gelegde fiberglaslagen heeft Airush een relatief stijve maar constante en harmonieuze flex verkregen.

Airush Apex - Review

Mega veel grip

De Airush Apex vaart losjes over het water door de Venturi-concaaf en hoge rocker maar bij goed edgen heeft de Apex door de dunne rails mega veel grip. Een combinatie die je niet vaak ziet. Zeker niet bij boards met gematigde channels en kleine vinnen zoals de Airush Apex heeft. Mede door deze channels, en de kleine vinnen, is het board snel. Heel snel. Door deze snelheid en grip kun je enorm hoog springen. Het vergt wel wat kunde maar voor de gevorderde kiteboarders moet dat geen probleem zijn. Landingen gaan soepel door de hoge rockerlijn. Het board zal niet snel in het water happen. Ook fijn als je uit een ingewikkelde freestyletrick komt. Hoogtelopen en snel planeren zijn niet z’n beste kanten. 

Airush Apex - Review

Sterk en duurzaam

Verder is de Airush Apex sterk en duurzaam door de lichtgewicht toplaag en een extra krasbestendige en sterke HD Grindrite gesinterde onderkant. De inserts voor de voetbanden en rails zijn verstevigd met ABS zodat ze tegen een stootje kunnen. De grabhandle is hard en heeft extra grip aan de binnenkant.   

Airush Apex - Review

Voetbanden

De voetbanden op de Airush Apex zijn van AK, het accessoire-merk van Airush. Deze behoren tot de beste uit de markt. Monteren gaat makkelijk. Het hele systeem wordt als een geheel aangeleverd en kan zo op het board geplaatst worden. Instelbaar in zes verschillende graden. Instelbaar op de wreef en de tenen. Al kan de teenkant niet erg strak worden afgesteld omdat de band door de pad wordt tegengehouden. Toch is te pasvorm erg goed. De pad oogt dik, maar is zeer comfortabel en geeft veel grip. Met sprongen zit je er lekker in vast, op zo’n manier dat je er nog steeds makkelijk uit kan. Onder de hiel kun je inzetstukken plaatsen met verschillende hardheden (zacht, gemiddeld of hard).  

Airush Apex - Review

Eigenschappen Airush Apex Twintip :

Airush Apex - Review

Voor meer informatie over dit board kun je naar de website van Airush gaan. Wil je meer kite reviews lezen, of producten zoeken en vergelijken? klik dan hier en ga naar onze product pagina.

Deze review van de ‘ Airush Apex Twintip ‘ komt uit Access #1 van 2020. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van