16-01-2019 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Airush Comp V2 Review

Airush heeft voor 2019 vier verschillende type surfboards in de collectie. De Converse V12(!) is hun ‘down the line’-waveboard, de AMP II V2 is de allrounder, de Mini Monster V2 is een waveboard voor kleine golven en vlak water (eveneens verkrijgbaar als foilboard) en de door ons uitgeprobeerde Airush Comp V2 is de ‘performance’ allrounder. Een aantal van deze boards zijn verkrijgbaar in verschillende bouwwijzen. Genoeg keuze dus. Wij richten ons op de Airush Comp V2 review.

Airush Comp V2 3 

Op de kant
Categorie volgens fabrikant: Performance Allround
Nieuw: De vinnen zijn iets naar achteren geplaatst en er is een nieuwe vorm van de tail.
Bouwwijze: Je kunt de Comp krijgen in: Reflex Carbon Innegra (lichtste van de drie), Custom Epoxy (classic surfboard-bouwwijze met extra verstevigingen van o.a. Innegra) en door ons gereviewde Reflex Bamboo. Bij de laatste versie zijn de bamboelagen in verschillende richtingen gelegd zodat er een uitgekiende flex is verkregen. De rail is gemaakt van UD Flax zodat-ie beter bestand is tegen stoten.
Bodemshape: 4mm single concaaf in tail en midden; 1.5 mm in de neus.
Rocker: Vlak bij de tail en meer bij de neus.
Tail: Square
Voetbandposities: Geen. Wel aangegeven plekken waar je inserts kunt plaatsen.
Vinnen: 3
Vinmateriaal: Hex Core afgewerkt met hars op plantenbasis.
Vinbox: Future
Pads: Geen (ons testboard had een tail en frontpad van WMFG).

Bijzonderheden: Airush is aangesloten bij het Ecoboard Project waarbij er wordt gestreefd naar zo min mogelijk uitstoot van CO2, wordt er zoveel mogelijk gewerkt met hergebruikte materialen en met zo min mogelijk giftige stoffen.

Airush Comp V2 4

Review: op het water

Tijdens de review viel op dat de Airush Comp V2 lekker vroeg planeert en een hoge eindsnelheid behaalt. Bij deze snelheden is het board makkelijk onder controle te houden. Het gijpen en overstag gaan vereist even wat meer concentratie en evenwicht. Hoogtelopen is geen probleem. Het board is best stijf waardoor je goede pop hebt bij je aerial tricks. Al is het board niet echt specifiek gemaakt voor aerial tricks. Op de golf laat de Comp zich besturen als een echt surfboard. Je hebt niet echt druk nodig van de kite om turns te maken op de golf. Je kunt er trouwens ook prima normaal op golfsurfen, zonder vlieger dus. Het board maakt soepele turns, maar is niet echt van de snelle bottomturns voor de golf en kort bochtenwerk. Hij blijft liever op de golf. Hij behoudt z’n snelheid goed waardoor je makkelijk om gebroken delen van de golf heen kunt. De Comp is geschikt voor zowel lage tot hoge golven. Bij lage golven is z’n behoud van snelheid een fijne eigenschap en bij hoge golven z’n controle als je met veel snelheid de golf afdendert.

Airush Comp V2 5

Maten

5’8” x 18.25” x 2.25” x 24.4 liter
5’10” x 18.75” x 2.3” x 26.9 liter
6’0 x 19.25” x 2.4” x 29.7 liter

Prijs

Reflex Carbon Innegra € 1.149,-*
Reflex Bamboo € 879,-*
Custom Epoxy € 699,-*
*zonder vinnen en pad(s)

Kijk voor meer informatie over dit board en andere producten van Airush op hun website www.airush.com.

Airush Comp V2 1Airush Comp V2 4

 van