03-01-2023 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Airush Ride 2022 – Bar Review

Airush Ride 2022: Met maar liefst zes verschillende bar-types heeft Airush iets te kiezen. De Ride-bar is de goedkoopste van het setje. Is goedkoop duurkoop? We testten het uit.

De Airush Ride 2022 Bar is een eenvoudige bar. Gestript van allerlei minder noodzakelijke hightech features. Zo hebben het depowerkoord en safetylijn geen plastic omhulsels. Je moet het doen met de vijf millimeter dik Dyneema-lijnen die door het gat van de bar lopen. Die zullen wat gevoeliger zijn voor slijtage maar zijn daarentegen eenvoudig te vervangen. Bovendien slijt Dyneema minder hard als gewoon touw. De safety-lijn die door de bar loopt is van elastiek waardoor die mooi strak staat. Een voordeel van het missen van een omhulsel is dat er op elk punt gepowered en depowered kan worden. Omhulde lijnen zullen in de uiterste standen stroever lopen. Daar heb je nu bij scherpe bochten bij het golfrijden of in extreem korte kiteloops geen last van. Het grote gat in de Airush Ride 2022 Bar werkt hier ook aan mee.

Een ander punt waarop is bespaard is dat de Airush Ride 2022 bar niet in breedte instelbaar is. Je kunt alleen kiezen uit vijftig of zestig centimeter breedte. Er is – zoals het hoort – niet bezuinigd op veiligheid. Zo zit er, net als bij de duurdere modellen van Airush, dezelfde IQR-quickrelease op. Deze voldoet aan alle veiligheidsnormen en heeft het handige en snelle click in systeem die met één hand te bedienen is. De chickenloop heeft een gemiddelde grootte. Je kan de Airush Ride 2022 bar niet in freestyle (suicide) mode varen. Alle andere barren (AP, Access, Unit, Cleat en Ultra) van Airush hebben deze mogelijkheid wel. De zachte EVA-floaters geven de bar een prima drijfvermogen en beschermen je board en lichaam tegen stoten.

De grip samen met de smalle diameter van de bar maken dat de Airush Ride 2022 bar erg comfortabel vast te houden is. De voorste lijnen kun je handmatig terugdraaien. De trimmer werkt makkelijk en kan zonder gereedschap op hoogte worden ingesteld. Handig voor mensen met kortere armen. Overigens heeft Airush ook nog twee barren (AP en Access) met een pullpull-systeem waarbij je kunt poweren of depoweren door aan twee verschillende lusjes te trekken. Rood is power, blauw is depower. Deze lusjes zitten op korte afstand zodat ze makkelijk te bereiken zijn. De achterlijnen kun je in lengte instellen door een knoopsysteem in de floater. De totale lijnenlengte is 23 meter en verdeeld in twee stukken van 9 + 14 meter. De Airush Ride 2022 bar heeft een lage V. Na het oprollen van de lijnen kun je deze netjes vastzetten met elastieken. Bij de bar krijg je een eenvoudige korte safetyleash die geen elastiek omhulsel heeft maar door z’n korte lengte ook niet in de weg zit en verder prima werkt. De Ride-bar heeft eigenlijk alle features die een fijne bar moet hebben.

Prijs: € 469,-

Klik hier voor meer informatie over de Airush Ride 2022!


Dit artikel “Airush Ride 2022 – Bar Review” komt uit Access #3 van 2022. Kijk voor meer boardreviews of voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, reviews, leesvoer en de andere magazines kop Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van