29-08-2013 - Surfen, Nieuws

AL 10 JAAR LEREN SURFEN MET ROXY BABES ON WAVES

Afgelopen zaterdag 24 augustus maakten voor de tiende keer ruim 120 Roxy babes kennis met surfen en de relaxte lifestyle die daarbij hoort. Deze ooit kleinschalig en lokaal georganiseerde surfdag voor meiden is tien jaar geleden opgericht door lokale surfers Richard Minkema en Jack zwagerman samen met een aantal meiden om het surfen voor meiden toegankelijker te maken. Nu tien jaar later is het evenement niet meer weg te denken van onze kust. Na een geslaagde dag met zon en kleine golfjes wachtte een hapje bij paviljoen Luctor et Emergo en werd de dag afgesloten met een spetterend eindfeest. Met de lootjesverkoop voor de schildpadden in Sri Lanka is ruim €550 opgehaald!

Beginners leerden eerst het surfen in theorie. Hoe zit het met stroming, strekdammen, voorrangsregels veiligheid? Voordat iedereen het water in ging werd er nog hard geoefend aan het gaan staan op het board, de take-off. Ook de gevorderde meiden werden op niveau gecoached door ervaren surfinstructeurs.

Workshops
Naast het surfen konden alle meiden ook deelnemen aan workshops die goed bij de surf-lifestyle passen. Zo gaf Ilse Leegwater van Natuurlijk Fit Schoorl een Surffit training om alle meiden klaar te stomen voor het surfen. Ook kon iedereen haar creativiteit de vrije loop laten bij de workshop armbandjes maken.

Lootjes voor het goede doel
Gedurende de dag zijn er aan alle deelnemers lootjes verkocht. Door alle sponsoren zijn er mooie prijzen gesponsord waardoor er voor ruim €550 is opgehaald voor de schildpadden in Sri Lanka. Deze winter gaat het geld eigenhandig worden overhandigd door de organisatie.

Strandfeest
Aan het eind van de dag werd het tien jarig jubileum uitbundig gevierd met optredens van Uncle Harry’s Punch en Offshore. Overdag zorgde de Australische zanger Nick Balcombe voor een super relaxte sfeer met zijn gitaar.

De organisatie bedankt iedereen voor zijn/haar enthousiasme en kijkt terug op een zeer geslaagde dag!

 van