20-06-2022 - Nieuws, Wielrenblad

Alfa Romeo samenwerking met ASSOS

Alfa Romeo F1 Team ORLEN kondigt een nieuwe deal waardoor ze zich koppelen aan de leverancier van hoogwaardige fietsuitrusting, ASSOS uit Zwitserland. Dit partnerschap, Alfa Romeo x ASSOS, wordt aangedreven door een gedeelde toewijding aan precisie en de vooruitgang van technologie gedreven apparatuur, zal twee bedrijven vervoegen die op het hoogste niveau binnen sporttechnologie werken.

Voor onze eerste samenwerking hebben Alfa Romeo en Assos een trui gemaakt die is geïnspireerd op het vervagende ‘speed shift’-effect van racemachines in beweging.

Alfa Romeo x ASSOS
Alfa Romeo x ASSOS

Zowel ASSOS als Sauber Motorsport, de organisatie die Alfa Romeo F1 Team ORLEN runt, zijn enorm trots op de Zwitserse precisie, geschiedenis en technische principes die hen de afgelopen vijftig jaar allebei hebben gedreven. De kernmissie van ASSOS is om uitrusting te produceren, niet kleding: een missie die het levend heeft zien leven volgens zijn mantra van “vernietigen, resetten, verbeteren” op weg naar meer dan 400 Olympische en Wereldkampioenschappen medailles. Met meer dan 25 patenten ontwikkelt ASSOS zijn eigen textiel en verfijnt het zijn product in de loop van meerdere jaren, met als doel het samenbrengen van totaal comfort en technische prestaties.

Als onderdeel van deze relatie zal ASSOS Alfa Romeo F1 Team ORLEN op maat gemaakte fietskleding leveren om de gezondheid, het welzijn en de prestaties van de coureurs en het personeel van het team te bevorderen.

Frédéric Vasseur, teambaas van Alfa Romeo F1 Team ORLEN: “De sleutel tot succes is niet alleen technologische vooruitgang, maar vooral menselijke prestaties: ASSOS deelt dit principe met ons – ze verbeteren voortdurend hun producten om het beste uit elk mens te halen. ASSOS zal onze chauffeurs en alle teamleden helpen hun volledige potentieel te ontsluiten door hen naar een betere gezondheid en welzijn te duwen: ik kan niet wachten om met hen te gaan werken.”

Derek Bouchard-Hall, CEO van ASSOS in Zwitserland: “ASSOS en Alfa Romeo F1 Team ORLEN zijn gelijkgestemden – beide organisaties proberen de grenzen van menselijke prestaties te verleggen door middel van technologische innovatie. We grepen de kans om met het team samen te werken toen we ontdekten dat onze bewondering voor hun uitzonderlijke F1-team werd geëvenaard door hun passie voor fietsen en het merk ASSOS. ”

Over ASSOS:

Uitrusting, geen kleding. Gedurende meer dan 45 jaar, meer dan 400 Olympische en Wereldkampioenschappen medailles en 25 patenten, blijft het ASSOS-protocol standvastig: VERNIETIG, RESET, VERBETER. Of het nu gaat om het ontwikkelen van ons eigen textiel, het testen van prototypes met WorldTour-atleten of het verfijnen van een product in de loop van meerdere jaren, de samensmelting van totaal comfort en technische prestaties blijft de troef – gestikt in elk item met de naam ASSOS.

Over Sauber Group of Companies:

De Sauber Group of Companies bestaat uit twee operationele entiteiten: Sauber Motorsport AG, die het Alfa Romeo F1 Team ORLEN exploiteert en beheert; en Sauber Technologies AG, dat zich richt op activiteiten van derden op het gebied van geavanceerde engineering, ontwikkeling van prototypen en additieve fabricage, naast volledige tests en tests op modelschaal in de ultramoderne windtunnel van de fabriek en baanbrekende innovatie op het gebied van aerodynamica. De bedrijven werken nauw samen en delen knowhow om de expertise van meer dan 500 toegewijde personen op het hoofdkantoor in Hinwil, Zwitserland, toe te passen op alle interne en externe projecten. Sinds de oprichting in 1970 vormt de passie voor racen de kern van Sauber.
Al meer dan 50 jaar zet het innovatieve Zwitserse bedrijf de norm in het ontwerp, de ontwikkeling en de bouw van raceauto’s voor verschillende kampioenschappen, zoals de Formule 1, DTM en WEC. Na zijn eigen Formule 1-debuut in 1993, heeft Sauber Motorsport AG een van de weinige traditionele en particuliere teams in de sport opgericht. Het bedrijf lanceerde in 2018 een langdurige samenwerking met Alfa Romeo en, terwijl het 30 jaar competitie in de Formule 1 viert, gaat het het kampioenschap van 2022 in onder de teamnaam Alfa Romeo F1 Team ORLEN.


Pre-order nu voor levering in september.


Wil je meer wielrennieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van