14-01-2011 - Surfen, Nieuws

Alize Arnaud gekroond tot World Junior Champion.

Afgelopen dinsdag werd Alize Arnaud gekroond tot World Junior Champion tijdens de tweede en laatste World Junior Surfing Championships in North Narrabeen, Australie.

‘Het is zo gaaf…. Wat een gevoel!’ aldus Alize. ‘Het is een droom die uitkomt. Het is het beste gevoel dat een surfer kan hebben. Sinds mijn eerste golf 10 jaar geleden wilde ik altijd al wereldkampioen worden, en om dat nu werkelijkheid te maken in mijn laatste jaar als Junior is gewoon perfect.’

De 20 jaar oude O’Neill rider uit Anglet, Frankrijk werd opgetild op het strand na haar halve-finale heat, met de Franse vlag om haar schouders.

Ondanks dat ze haar halve-finale heat verloor, wist ook Alize’s belangrijkste rivaal Laura Enever niet te winnen, waardoor Alize de titel kon grijpen. ‘Ze heeft laten zien dat ze de beste is tijdens beide eventes, ze wist in alle condities goede prestaties te laten zien en dat is hoe je wereldkampioen wordt’ zei Laura Enever.

Wat is de volgende stap voor de wereldkampioen? ‘Eerst moet ik mijn rijbewijs halen’ zei Alize. ‘Daarna ga ik de WQS doen en mijn droom is om over 2 jaar in de World Tour mee te kunnen doen.’

 van