08-03-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Allysa Seely tekent bij Liv Cycling

Paralympisch gouden medaille winnaar van 2016, Alyssa Seely zal vanaf heden rijden voor Liv Cycling tijdens haar jacht naar een derde ITU World Championship titel. 

Liv Cycling is verheugd het nieuws te brengen van haar samenwerking met Allysa Seely. “Allysa is een geweldige atleet die gedurende haar carrière keer op keer barrières heeft doorbroken.” Aldus Liv Cycling.

In 2010 werd Seely gediagnosticeerd met verschillende aandoeningen, waaronder het Ehlers-Danlos syndroom (een erfelijke aandoening waarbij het bindweefsel niet goed is aangelegd). De aandoeningen hebben ertoe geleid dat het onderbeen moest worden geamputeerd. Seely werd verteld dat ze misschien nooit meer zonder hulpmiddelen zou kunnen lopen. Daarnaast leed ze aan spierzwakte spieronbalans en chronische pijn.

Allysa legde zich er echter niet bij neer dat ze nooit meer haar passie zou kunnen volgen. Dankzij haar mentale en fysieke drive werd ze al snel een van de beste triatlon atleten. Tijdens haar tijd aan de Arzona State University, werd ze de eerste atleet met een handicap die zich kwalificeerde voor de USA Collegiate Triatlon National Championships. Waarna haar carrière op het hoogste paratriatlon level van start ging.

allysa seely paralympisch triatlon liv cycling 1

Gedurende de jaren heeft ze zes ITU World Paratriatlon medailles, twee ITU World Championships en een gouden medaille op de Paralympische spelen verzameld. “Allysa is een ongelofelijk voorbeeld van het overkomen van tegenspoed door haar sterke wil. Ze is de belichaming van onze missie als merk: het helpen van vrouwen op elk level om hun dromen en doelen te bereiken, ongeacht welke tegenspoed ze tegenkomen.” Aldus Isabel del Castillo marketing manager van Liv.

Voor meer informatie over het schema van Seely en Liv Cycling klier hier.

 van