20-06-2022 - Mountainbiken, Nieuws

Alma Wiggberg rijdt nu op Specialized

Afkomstig uit Zweden, een land met een rijke geschiedenis van het ontwikkelen van MTB-rijders zoals Emil Johansson, Max Fredriksson en Martin Söderström, treedt de 19-jarige Alma Wiggberg toe tot de top van de sport. Alma uit Södertälje is nu officieel lid van het wereldwijde Specialized Bicycles-programma, en met een samenwerking gericht op het lange termijn van het in Californië gevestigde merk.

Alma Wiggberg
Alma Wiggberg

Alma heeft naam gemaakt als een freerider en heeft al twee overwinningen op de Zweedse Nationale Kampioenschappen op haar naam staan ​, bij Pumptrack en Enduro. Afgelopen zomer deed ze mee met Audi Nines en eindigde onlangs als tweede op de Zurich Dirt Contest.

Alma Wiggberg zal zich aansluiten bij teamgenoten, zoals Chelsea L. Kimball, die onlangs ook lid is geworden van de Specialized.

Alma Wiggberg merkte op: “Ik kijk er erg naar uit om met Specialized naar het wereldwijde programma te gaan. Het is iets waar ik al van droomde sinds ik 15 jaar oud was en nu is het een realiteit. Ik kijk uit naar de komende jaren en kijk er uit naar we samen kunnen bereiken en beleven.”

“We zijn verheugd om Alma Wiggberg te verwelkomen in de Specialized-familie! Haar talent, dynamische stijl en lust voor competitie hebben haar een reputatie opgeleverd als een rijzende ster in de freeride sport voor vrouwen. We zijn enthousiast om haar ambities te ondersteunen en te zien hoe toekomst eruit ziet!” – Kestin Ulf, Specialized.

Alma Wiggberg
Alma Wiggberg

Deze Zweedse jonge dame laat ons zien dat de jongere MTB-generatie fel is en klaar om hun stempel te drukken. Alma Wiggberg gaat samenwerken met RASOULUTION, het in München gevestigde sportmarketing- en communicatiebureau voor alle aspecten van sportmanagement.

Meer informatie over Alma vindt u hieronder:

Alma Wiggberg: Instagram


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram

 van