Ampler e-bikes haalt 7,4 miljoen euro op en opent showroom in Amsterdam

Ampler heeft de laatste investeringsronde met groot succes afgerond en 7,4 miljoen euro opgehaald. Onder leiding van de doorgewinterde investeerders Taavet Hinrikus en Sten Tamkivi van Taavet+Sten en vergezeld door Estse topinvesteerders zoals Metaplanet, Ambient Sound Investments en Ragnar Sass is de waardering van het bedrijf tot 47 miljoen euro gegroeid.

Het snelgroeiende bedrijf zal het kapitaal gebruiken om verder te bouwen aan de toekomst van persoonlijk vervoer door woon-werkverkeer makkelijker en aantrekkelijker te maken op de fiets. Ampler zet zijn groei voort door het aantal werknemers en showrooms in 2022 te verdubbelen en door een nieuwe CO2-neutrale fabriek te bouwen die al in 2023 af moet zijn. De wereldwijde e-bike markt zal naar verwachting 118,6 miljard dollar bereiken in 2030, volgens Allied Market Research.

Inversteringsbedrijf Taavet+Sten heeft als doel om de tech sector in Europa verder te laten groeien met een focus op de lange termijn. Het bedrijf investeert geld en expertise van de founders zelf om lange termijn problemen op te lossen. “Als ondernemers en leiders bouwen we al sinds de middelbare school samen aan bedrijven en hebben we geleerd dat de beste manier om waarde te creëren in deze sector is door slimme oplossingen te verzinnen voor zeer complexe problemen. Ampler past in dit beeld met hun focus op een schonere levensomgeving en leefbaardere planeet,” vertelt Sten Tamkivi.

Ampler is van plan om na Duitsland de focus uit te breiden naar Nederland en Zwitserland door het openen van nieuwe showrooms en servicecentra. De volgende showroom zal worden geopend in Amsterdam in de levendige Haarlemmerbuurt. Ampler streeft ernaar een rolmodel te worden voor duurzaamheid in de fietsindustrie. De uitbreidingsplannen omvatten de opening van een nieuwe CO2-neutrale fabriek met een productiecapaciteit van ten minste 100.000 fietsen per jaar. “Alle Ampler e-bikes worden met de hand in elkaar gezet in onze eigen fabriek omdat we geloven dat dit een belangrijk concurrentievoordeel is om de beste stedelijke woon-werkervaring te bieden met gebruiksvriendelijke, betrouwbare en duurzaam gebouwde lichte elektrische fietsen,” aldus Ardo Kaurit, CEO & mede-oprichter van Ampler Bikes. 

“Ik heb me aangesloten bij de Ampler-ronde omdat zij de meest klimaatvriendelijke vervoerswijze – de fiets – stimuleren. En als actief gebruiker van Ampler e-bikes – weet ik dat hun producten echt de beste ter wereld zijn – zowel wat betreft de kwaliteit als de service. Ik ben er zeker van dat het bedrijf alles in zich heeft om een nieuwe unicorn uit Estland te worden,” vertelt Ragnar Sass, mede-oprichter van de vijfde unicorn uit Estland, Pipedrive en angel investor in greentech.

“We zijn trots om met deze investeerders en ondernemers, waar we tegenop kijken, aan dit volgende hoofdstuk te beginnen en geloven dat we samen een succesvolle en langdurige relatie kunnen opbouwen die niet alleen gunstig is voor aandeelhouders, maar ook bestaande en toekomstige klanten en het milieu,” aldus Ardo Kaurit.

Over Ampler

Ampler Bikes is een Ests direct-to-consumer fietsmerk dat lichte e-bikes produceert en verkoopt. Het bedrijf is opgericht in 2016 door een professionele motorcrossracer, een ingenieur en een fietsontwerper. Ze lanceerde hun flagship e-bikes de Ampler Curt, Stout en Stellar in 2018 en opende in datzelfde jaar een showroom in Berlijn. Tot op heden heeft Ampler duizenden e-bikes verkocht in heel Europa en heeft het 130 mensen in dienst die werken vanuit Tallinn, Berlijn en Keulen.

Ga voor meer informatie over Ampler naar ampler.com.

 van