15-04-2021 - Nieuws

Amstel Gold Race ook voor de komende vier jaar met een Shimano blauw accent

Shimano en de Amstel Gold Race hebben hun jarenlange partnership met vier jaar verlengd. Met het vernieuwde contract willen de Amstel Gold Race en Shimano hun band verder versterken en het Shimano Experience Center en de nieuwe Amstel Gold Experience nog steviger op de kaart zetten.

Iconisch blauw van Shimano’s neutrale volgauto’s in de Amstel Gold Race

Shimano is een belangrijke speler in de ontwikkeling en verkoop van fietscomponenten en is ook voor de periode van 2021 tot 2025 partner van de Amstel Gold Race. Door de samenwerking zal Shimano’s 20-jarige neutrale support ervaring en kennis ingezet worden om alle profs tijdens de wedstrijd te helpen hun fietsen optimaal te laten functioneren en hulp te bieden tijdens de wedstrijd na een val of een mechanisch defect.

Shimano’s rol in de Toerversie

Naast de samenwerking tijdens Nederlands grootste eendaagse profwielerkoers is het Shimano Service team ook prominent aanwezig tijdens de toertocht voor recreanten. Gedurende dit evenement helpen de Shimano mechaniekers honderden mensen weer op weg na pech met als doel elke deelnemer te laten finishen. Aan het materiaal mag het in ieder geval niet liggen. De Amstel Gold Race Toerversie is in 2021 losgekoppeld van de profwedstrijd en zal plaats vinden op zaterdag 11 september.

Shimano AGR amstel gold race

Nieuwe start- en finishlocatie

De Amstel Gold Race Experience is onlangs geïntegreerd in het Shimano Experience Center op het Par’Course terrein in Valkenburg. Daarmee krijgt de toertocht een nieuwe start- en finishlocatie. Onder de noemer AGR365 kunnen fietsliefhebbers het hele jaar door de permanent bewegwijzerde Amstel Gold Race-routes starten vanaf het Amstel Gold Race Experience. Bij het Shimano Experience Center is er de mogelijkheid om een high-end fiets te huren en te testen.

Lennard Vis Marketing Manager Shimano Benelux ‘De Amstel Gold Race is al sinds jaar en dag de koers in Nederland waar we voor thuisblijven. Denk aan de overwinning van Mathieu van der Poel. Daar is historie geschreven – het is een eer om daaraan je bijdrage te mogen leveren. Maar voor ons is de toertocht die normaliter daags voor de wedstrijd plaats vindt net zo belangrijk. Tijdens deze dag hebben we de mogelijkheid om samen met 15.000 deelnemers onze passie voor fietsen te delen. We helpen vele fietsers met pech weer op weg om de tocht te kunnen afronden. Met de toevoeging van de Amstel Gold Race Experience aan ons Shimano Experience Center kunnen we bezoekers het hele jaar door onder de noemer AGR365 van het fietsen laten genieten.’

Shimano AGR amstel gold race

Leo van Vliet, directeur Amstel Gold Race ‘Shimano, wat in 2021 100-jaar bestaat, is al ruim 10 jaren verbonden aan de Amstel Gold Race. Het Shimano Experience Center is net als ons nieuwe Amstel Gold Race Experience, in Valkenburg aan de Geul gevestigd. Door deze samenwerking kunnen we 365 dagen per jaar het fietsen, in de breedste zin van het woord, promoten en mensen een optimale Amstel Gold Race beleving bieden. Dit zorgt weer voor een boost voor de regio. Onze samenwerking gaat daardoor verder dan de wedstrijd en de toertocht alleen.

Shimano AGR amstel gold race

Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van