07-08-2018 - Nieuws, Wielrenblad

Amsterdam – Barcelona in 14 dagen met Alpsoluut

Alpsoluut gaat oude tijden laten herleven. Alpsoluut gaat de legendarische fietstocht van wielervereniging ASC Olympia uit 1992 naar de Olympische Spelen fietsen. Nadat duidelijk was geworden dat niet Amsterdam maar Barcelona de Olympische Spelen van 1992 ging organiseren, is direct het plan gekomen om de vlag symbolisch naar Barcelona te brengen.

33 Toppers hebben in 8 dagen de vlag vanaf het Rembrandtplein naar Barcelona gebracht. De vader van de eigenaresse van Alpsoluut heeft op eigen tempo achter de Olympia groep aan gereden met eigen begeleiding. De wielrenners van Alpsoluut gaan de ruim 1700 km in 14 dagen afwerken. Het team bestaat uit Jeroen van de Ski-Inn Amsterdam, Stef van Comman fietsen en Irma en Richard van Alpsoluut.

Aan een dergelijke tocht gaat een gedegen voorbereiding vooraf. Routes, trainingen, voeding, kleding, materiaal, alles moet kloppen. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Zo is er gesproken met 1 van de toppers van toen. Oud baan wereldkampioen Piet van Heusden heeft zijn ervaring gedeeld. Diverse fabrikanten ondersteunen het project met raad en daad. Zo werkt Biehler momenteel aan team kleding en zorgt Comman fietsen voor de technische ondersteuning. Alle onderdelen van de voorbereiding en de trip zelf kunnen gevolgd worden via de diverse social mediakanalen van Alpsoluut.

Alpsoluut is een wielerspeciaalzaak welke is begonnen vanuit passie voor de wielersport. Elke zomer wordt er minimaal een week gefietst in het buitenland. Dit om materiaal te testen. Ook de ervaringen uit de tour naar Barcelona worden weer gebruikt om de klant nog beter te informeren en te adviseren. Hieronder delen we alvast graag het verslag van de eerste kilometers met jullie, houd de kanalen van Alpsoluut in de gaten om deze gave tocht met iedere pedaalslag te volgen!

 

 van