14-06-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Anders wat kapen?

Waar zal ik deze zomer eens gaan fietsen? Alpe d’Huez of de Mont Ventoux? Daar gaat iedereen wel een keer naartoe. Flaneren over de dijk of een andere idyllische baai, is na een weekje ook weer saai! Misschien dan maar een trip naar Veenendaal of Stadskanaal? Banaal? Neen joh! 

Noordkap_Cycling

Als we nu eens naar de Noordkaap gaan? Ja, waarom niet! Rijden we met de auto? Neen joh, dan ben je er over drie dagen al. Met de brommer tuffen? Neen joh, ben je gek. Dat maakt zo’n herrie. Met een ezel? Die heeft last van stenen, waar ie zich steeds aan stoot. Neen joh, met de fiets natuurlijk! Wat anders?

Anders dan anders, rijden we met vier racefietsen. Wie anders? Guus Snaterse was de man met het plan. Ook Jelle Lugten hapte snel toe. Dan vond Niels van der Pijl het wel gaaf. En Sam Matthysen, ja er moest ook een Belg bij. Kwestie van de diversiteit en de multiculturele samenleving op peil te houden. Als een pijl gaan we!

Waar gaan jullie ook al weer heen? Zeg dat nog eens? De Noordkaap. Waar ligt dat? Ligt dat bij de Waddeneilanden. Waar anders? Er gaat toch niets boven Groningen. Zeggen ze. Neen joh! Het is het meest noordelijke puntje van Europa. In Noorwegen! Norway, No way! Jawel, de Noordkaap! Nordkapp! Nordkapp 71º 10′ 21”!

Vier vrienden, één doel: uit Utrecht vertrekken en vijfendertig dagen later aankomen op de Noordkaap. Je leest het goed na VIJFENDERTIG DAGEN gewoon toekomen op die kaap: met onze wilskracht, met onze spirit, met onze humor, met onze Ridley Bikes X-trail fietsen, met onze Sportful kleding gesponsord door Wolvenberg.be Passion For Cycling, met onze benen,…Gedicht_Noordkap

Onze droom wordt waarheid. We gaan hem kapen, jongens en meisjes, die Noordkaap. Blijf ons volgen voor, tijdens en na de tocht. Je hoeft niet hard te kunnen trappen om dat te doen. Met de fiets mag, maar vanop een terrasje gaat het beter. Je weet wel! Via Facebook, Instagram – en bijbehorende hashtags (#‎denoordkapers) zie je onze gladde benen of harige baarden nog beter op weg naar de Noordkaap. Want wij gaan jouw deken voor de zomer zijn!

Wat anders? Wij willen jullie warm maken, want soms gaan wij het koud hebben. Sneeuw, ijzel en regen langs fjorden en fjells; door diepe dalen afdalen met klappertanden. Part of the deal! Niet neuten of zeuren. Gewoon trappen gaan we doen. Maar af en toe een like of een tweet maakt ons happy. Gewoon lekker doen!

Op 2 juli vertrekken we! Eenvoudigweg onder de Dom van Utrecht! Neen joh, dat is niet dom! Dat is gewoon wat we gaan doen! Met toeters en fietsbellen, knallen we in de eerste etappe al naar Deutschland! Na zeven dagen lonkt de boot in Denemarken en vanaf dag acht is het al Noorwegen wat het knäckebröd slaat! Dan komt de Noordkaap elke dag dichter.

Ook onze goesting! We kunnen niet wachten.

Guus, Jelle, Niels en Sam gaan er gewoon voor! Volg ons desnoods ieder uur via de Noordkapers. Tot op de Noordkaap!

banner wielrenblad nieuwsbrief

 van