09-05-2023 - Mountainbiken, Leesvoer

Aphex IQ 2.0 Review & Lezersactie – Up/Down #3 2023

Nederlander Maarten van der Laan werkte tien jaar langs als ski-onderhoudsman in Risoul in de Franse Alpen. Door het continue contact met klanten en feedback van vrienden en locals begon hij in zijn garage te experimenteren met het maken van goggles in 2010. Hij ontwierp een concept waarbij brillen naar wens waren aan te passen, wat uitmondde in het oprichten van Aphex. Intussen zijn er meer dan duizend combinaties mogelijk en kun je een beschadigde strap los vervangen, evenals een bekraste lens, waardoor je goggle oneindig lang mee kan gaan.

Hier is het niet bij gebleven en wij ontvingen dan ook de IQ 2.0-zonnebril, een allround sportzonnebril in een luxe case, met daarin zelfs een extra lens (categorie 1). De gepolariseerde rood/roze lens is er een in categorie 3, voor zonnige dagen. De bril heeft een sportieve look en royale lensgrootte. De pootjes zijn net als het neusschot voorzien van een siliconen laag voor extra grip, het neusschot is in drie standen te zetten, zodat deze IQ 2.0 op meerdere neuzen past. De bril heeft een opvallend mat rubber frame. De lens wissel je door het neusschot los te halen. Dit voelt ietwat fragiel aan, maar het werkt goed.

De bril sluit (bij ons) nauw aan op het voorhoofd. De bril en blijft ook op ruigere trails goed op de plek; de lens biedt ruime bescherming tegen zowel de zon als opspattende steentjes en gruis. De extra lens is licht getint en daardoor prima te gebruiken tijdens bewolkt weer of in de bossen. Deze extra lens en fraaie case maken de IQ 2.0 scherp geprijsd en multifunctioneel. Verkrijgbaar in een flink aantal verschillende kleu- ren frames en lenzen.

Er is tevens een fotochroom-lens beschikbaar. Een dergelijke lens past zich aan de intensiteit van het licht (van categorie 1 tot 3) aan, zodat het niet langer nodig is van lens te wisselen. Ook de fotochroom-versie is scherp geprijsd.

Meer informatie?

€ 99,95 (set met twee lenzen) € 59,95 ( fotochroom-lens) aphexgear.com 

Winactie

Wij mogen van Aphex maar liefst 5 IQ 2.0-brillen weggeven. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is antwoord geven op de vraag: in hoeveel kleurcombinaties is de Aphex IQ 2.0 verkrijgbaar? Stuur een mailtje naar info@soulonline.nl of reageer via de Instagram van Up/Down.

 van