01-12-2011 - Windsurfen, Nieuws

Arrianne Aukes bij internationale team Simmer!

Arrianne Aukes is onlangs toegevoegd tot het internationale Simmer team. Na dit jaar als vijfde geëindigd te zijn in de PWA freestyle tour vond Tomas Persson het er tijd voor. Dit zal haar een extra ‘boost’ geven om volgend jaar hoger te eindigen en daarom zit ze momenteel nog in Brazilië, om hier hard voor te trainen.

Simmer Chief Designer Tomas Persson about Arrianne:

” Some kids are brought up on bread and butter, Arrianne was brought up windsurfing. She is pure Simmer material, super motivated and enthusiastic. She finished 5th overall her first year on the PWA freestyle tour. With her growing bag of tricks and gained experience of competition we’ll see great things from Arrianne in the near future. We are stoked to have her on the team and look forward to following her progress. “

-Wat is je doel voor volgend jaar?

Mijn doel is om mezelf te blijven pushen en nieuwe moves te leren, vooral ook powermoves. En mijn mijn doel is natuurlijk om nog hoger in de PWA ranking te komen!

-Je komt 20 december weer terug in Nederland, blijf je dan in Nederland of ga je nog ergens anders heen om te trainen?

Begin januari  wil ik voor een maand naar Zuid Afrika toe om te trainen, zowel wave als freestyle. Het lijkt me leuk om wat beter te worden in de waves, en het is altijd handig bij het freestylen!

– In de PWA Freestyle discipline varen niet heel veel dames mee, hoe denk je dat dit veranderd zou kunnen worden?

Nee er zijn helaas niet veel vrouwen die mee varen. Ik denk dat er veel vrouwen zijn die mee zouden kunnen doen, maar de stap om mee te doen met een PWA is erg groot denk ik. Er is geen EFPT voor vrouwen, dus de stap van nationale wedstrijden naar de wereldcup is erg groot, evenals het veel geld kost om mee te doen. Ik denk dat het vrouwen freestyle meer gepromoot moet worden zodat meer vrouwen als doel krijgen om mee te gaan varen met de PWA.

– Je vaart met Simmer en RRD, wat is je favoriete set-up?

Mijn favoriete set is mijn RRD Twintip freestyle board 90liter met een 16cm Ultra Maui Fin en een Simmer Blacktip 4.2. Al vind ik mijn 4.7 Blacktip ook heel fijn…lastige keuze! 🙂

 van