15-09-2014 - Surfen, Nieuws

Naamsverandering ASP vanaf 2015

ASP CEO Paul Speaker kondigt aan dat de ASP vanaf 2015 verder gaat onder een nieuwe naam: World Surf League (WSL). Paul Speaker: “We’re making this change because we believe the new name is easier to understand, and gets us on a better track to serve our fans, athletes and partners, and to grow the great sport of professional surfing worldwide.”

Er is de afgelopen jaren veel veranderd meldt Paul Speaker. Deels zichtbaar zoals locaties en verbeterde live uitzendingen, deels achter de schermen. Volgens de ASP worden de veranderingen gedreven door twee doelen, namelijk: het creëren van een betere fundering voor de groei van de sport en het behoud van de surf cultuur en zijn erfgoed. De naamsverandering was een weloverwogen beslissing vertelt Paul Speaker.
De organisatie weet dat ASP voor veel mensen een sterke en bekende naam was. Deze naamsverandering zal in het begin dan ook vrij onwennig zijn voor iedereen. Paul Speaker hoopt dat iedereen met de tijd de positieve verandering inziet van deze omslag. Ook zegt hij dat het DNA van de organisatie niet verandert; “we’re about the world’s best surfers in the world’s best waves. That will never change.”

[youtube id=”yorfCnCpZ2E”]

 

Voor het complete persbericht van CEO Paul Speaker, zie de ASP website.

 

 

 

 van