22-02-2022 - Nieuws, Wielrenblad

Assos introduceert een nieuwe dames fietsbroek

De Assos UMA GTV Bib Shorts C2

Voor wie is het?

De UMA GTV Bib Short C2 is ontworpen voor rijders die opzoek zijn naar het zachtste, meest comfortabele en praktische lange afstand korte fietsbroekje.

Wat is er nieuw in de Assos broek?

Het dames ontwerp herzien met een geheel nieuwe oplossing die natuurlijke pauzes beter faciliteert. Met twee magnetische sluitingen aan de achterkant (Bisiclick) liever dan een enkele sluiting aan de voorkant in het midden. Deze koersbroek kan worden verlaagd zonder het uitdoen van shirts of truien. De sluitingen zijn vast en los te maken met een magnetisch element. Het magnetische element zorgt voor een veilige sluiting die onbedoeld losmaken voorkomt. De OSSIDIA textiel is nieuw voor de Assos UMA GTV Bib short C2. De broek verliest gewicht maar levert niet in op elasticiteit, compressie of UV-bescherming (UPF50+). Geurbestrijding en actieve koeling zijn permanent geïntrigeerd door Assos in het materiaal. De stof is heeft een diepere kleur zwart wat er mooi uit popt in de zon. Een Tech Sheen Mesh inzetstuk strekt zich uit over de onderbuik, geschikt voor een diepe bar/drop en diepe ademhaling tijdens zware inspanning. We hebben ook ultralichte beengrippers van 6cm geïntroduceerd. Deze beengrippers elimineren naden en creëren een goede grip zonder overgangen of ribbels tussen het lichaam en de broek. Het C2 inzetstuk is een evolutie van de UMA GT met een verminderde millieu voetafdruk, shock absorbende mono lay-up demping en met compressie schuimlagen van 9mm.

This image has an empty alt attribute; its file name is 12.10.238.18_UMA-GTV-Bib-Shorts-C2_Black-Series_fronte-470x1024.jpg

Wat zijn de fijnere details?

Constructie/fit: C2 AEPD regular fit is gebaseerd op onze racemodellen, maar zijn afgestemd op comfort zonder drukpunten. Gestroomlijnde prestaties voor een alledaagse fietser in onze standaard been lengte.

Engineering:

  • Bisiclick: Dubbele magnetische sluitingen verankeren de onderste bretels.
  • X-Frame: Een ophangingsontwerp wat de rek over de onderrug beperkt, waardoor het inzetstuk en het hoofdgedeelte van de broek gestabiliseerd worden en stevig + compact zitten.

UMA GT C2 inzetstuk:

  • GoldenGate: Het stikpatroon verankert de voor- en achterkant, maar laat de binnenkant vrij, waardoor de zeem met je lichaam meebeweegt in plaats van tegen het lichaam in.
  • 3D-stuk: Een geperforeerd, drielaags stuk schuim dat het ademend vermogen verhoogt en onnodig gewicht tegen gaat.
This image has an empty alt attribute; its file name is MILLE-GTC-C2-Insert_fronte-1024x850.jpg

Voor meer informatie en specificaties van de UMA GTV C2 klik dan hier.

Over Assos

Meer dan 44 jaar, 400 Olympische medailles, wereldkampioenschappen en 25 patenten verder, blijft het Assos motto standvastig: Destroy, Reset, Improve. Of het nu gaat om het ontwikkelen van het eigen textiel, het testen van prototypes met WorldTour atleten of het verfijnen van een product in de loop van de jaren, de samenstelling van comfort en prestatie blijft het belangrijkst. Dit staat centaal in elk item met de naam Assos. Sponsor jezelf.


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van